Resurs Bank på plats i AppGallery
Hem PARTNERZONE Resurs Bank nu på plats i AppGallery

Resurs Bank nu på plats i AppGallery

Publicerat av: Redaktionen

Huaweis AppGallery växer globalt men också lokalt.

I Sverige fortsätter tillväxten av nya samarbeten och nu gör Resurs Bank sällskap med andra ekonomi/betal-appar såsom Swish, BankID och Freja e-ID i Huaweis appbutik.

Att Resurs Bank tar plats i AppGallery är också en viktig del i Huaweis strategi att arbeta nära banker, finansiella institut och betalningstjänster i Europa för att hjälpa konsumenterna i deras vardag.

– För oss på Resurs Bank är det viktigt att finnas där våra kunder finns, därför var det självklart att även erbjuda vår app via AppGallery. Det har varit en mycket flexibel och smidig process som gjort den praktiska delen mycket enkel. Vi är i ett expansivt skede i Norden och då är tillgängligheten förstås ett viktigt verktyg, säger Casper Wahlström, Product Area Manager Resurs Bank.

Resurs Bank på plats i AppGallery

Resurs Bank på plats i AppGallery

Arbetet med att få Resurs Bank på plats i AppGallery har gjorts i nära samverkan mellan de två bolagen. Säkerhet är naturligtvis en viktig parameter där Huawei verkar för att göra det enkelt och säkert för företag samt organisationer att anpassa sina appar till AppGallery. Att Resurs Bank tar plats i AppGallery går hand i hand med Huaweis strategi att arbeta nära banker, finansiella institut och betalningstjänster i Europa.

Bara för några veckor sedan invigde Huawei sitt nya Fin²Sec (Digital Finance and Security Innovation Lab) – ett initiativ som adresserar de digitala utmaningarna för banker, finansiella institut och betalningstjänster i Europa. Genom initiativet kommer Huawei att söka samarbeten med aktörer inom finansbranschen för att accelerera utvecklingen.

– Vi är så klart mycket glada över att få välkomna Resurs Bank till AppGallery. Vår appbutik växer i rask takt med appar inom underhållning, navigering, nyheter och praktiska tjänster. Vårt fokus är att kunna erbjuda allt som underlättar våra användares vardag och banktjänster är naturligtvis en oerhört viktig pusselbit, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig Huawei Consumer Group i Sverige.

Huaweis AppGallery är den tredje största appbutiken globalt. AppGallery har nu nära samarbeten med fyra miljoner registrerade utvecklare för att ständigt göra nytt innehåll tillgängligt på plattformen. Som en del av sin strategi använder sig Huawei av sin expertis och hjälper utvecklare att komma åt andra lukrativa appmarknader. Till exempel så är Kina bas för över 904 miljoner mobila internetanvändare och antalet nedladdade appar uppgår till över 100 miljarder. Under de senaste 12 månaderna har AppGallery bidragit till att över tusen utländska utvecklare blivit en del av Kinas mobilekonomi. Exempel på en app som lyckats väl i Kina är PicsArt med över 300 miljoner nedladdningar.

Under året som gått har globala appar såsom Withings, Moovit, Bolt, Viber, Booking.com och Tidal blivit del av den växande plattformen. Bland svenska appar syns BankID, Swish, Freja e-ID, Hitta.se, Foodora, Biluppgifter, Storytel, Nextory, Truecaller och KRY. Internationellt laddas nu också appar för sociala medier, kartor och spel med mera upp i Huaweis AppGallery. Därtill kan användaren via sin browser skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen. De allra flesta företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag en mobilanpassad webbsida som till stor del fungerar precis som appen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>