Resurs Bank cyklar med Team Rynkeby till Paris

För fjärde året i rad medverkar Resurskoncernen både som guldsponsor och med cyklister i välgörenhetsprojektet Team Rynkeby.

I år medverkar två medarbetare på Resurs Bank i Helsingborgslaget som den 9 juli påbörjar den 120 mil långa cyklingen till Paris, för att manifestera kampen mot barncancer. Följ Resurs Banks cyklister på Facebook dagligen 9-16 juli på resan mot Paris. Se också videointervju med bankens medverkande i detta utskick.

Efter starten i Danmark 2002 har Team Rynkeby vuxit till ett av nordens största

resurs bank
Mur de Huy i Belgien är en av många backar som 1506 cyklister i Team Rynkeby trampar över på resan till Paris

välgörenhetsprojekt. Insamlingen går oavkortad till cancerforskning, bättre behandlingar och stöd till cancerdrabbade barn och familjer. 2015-2016 består Team Rynkeby av 1 506 cyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. I Sverige har Team Rynkeby på kort tid vuxit till den nästa största bidragsgivaren till Barncancerfonden. 9-16 juli cyklar alla medverkande till Paris för en gemensam manifestation i kampen mot barncancer. Från Resurs Bank medverkar två medarbetare i det årslånga projektet samt cyklingen till Paris. Cyklingen till Paris sker på betald arbetstid.

 

– Vi vet att de pengar företaget skänker till projektet oavkortat går till Barncancerfonden och deras kamp för livet. Som medverkande i projektet har vi den stora glädjen att möta tusentals människor som engageras sig i vårt syfte. Min och min kollegas medverkan i projektet har betydelse för våra kollegor i hela Norden och vi får även mycket uppskattning från kunder och samarbetspartners. Nu ser vi fram emot en spännande cykling ner till Paris tillsammans med 1 504 andra cyklister, säger Lotta Blond, marknadsansvarig Resurs Bank samt lagmedlem i Team Rynkeby Helsingborg 2013 + 2016 som tillsammans med Camilla Ögren, försäljningschef Supreme Card, är med i årets Helsingborgslag.

2016 medverkar 11 svenska lag och intresset för att stödja projektet har aldrig varit större, från varken privatpersoner eller företag. För fjärde året i rad medverkar medarbetare från Resurskoncernen i det årslånga projektet som kröns av den 120 mil långa cyklingen till Paris. Den 9e juli startar cyklingen och den 16e juli går cyklisterna i mål vid Place de la Fontaine aux Lions, klockan 14.30. Cyklisternas resa genom Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien och Frankrike kan följas timme för timme på Team Rynkebys hemsida.

– Resurs Bank och Solid Försäkringar har stöttat Team Rynkeby under flera år, både som sponsorer och lika viktigt, med kollegor som arbetat hängivet i projektet. Deras stöd ger enorm energi till vår insamling till Barncancerfonden och deras långa engagemang fungerar som en förebild för andra företag, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.