L&T rekryterar Tina Hellstadius som ny Vd i Sverige
Hem Fastigheter Fastighetstjänster L&T rekryterar Tina Hellstadius som ny Vd i Sverige

Fastighetstjänster L&T rekryterar Tina Hellstadius som ny Vd i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Jätten inom fastighetstjänster L&T, Lassila & Tikanoja, har rekryterat Tina Hellstadius som Vd i Sverige med tillträde den 19 april.

Vidare utses hon till senior vice president i koncernledningen i Finland.

L&T omsätter 1,5 miljarder kronor i Sverige och satsar på fortsatt lönsam tillväxt organiskt och genom förvärv. Ett livscykelperspektiv som förlänger livslängden på kundernas fastigheter står i fokus. Marknaden för fastighetstjänster i Sverige kännetecknas av kraftig tillväxt främst inom teknisk drift med digitala lösningar. L&T group är noterat på den finska börsen Nasdaq Helsinki.

L&T har kunder inom alla branscher med en strategisk inriktning mot infrastruktur, samhällsbyggnader, sjukvård och industri.

Erbjudandet inom fastighetstjänster blir allt mer avancerat och digitaliserat.

–Jag ser fram mot att lära känna och arbeta med L&Ts namnkunniga kunder och medarbetare, säger Tina Hellstadius, tillträdande Vd för L&T i Sverige. Helhetslösningar och ett hållbarhetsperspektiv för fastighetsdrift är en gemensam grund som ger utrymme för en kraftfull utveckling på en marknad där gränsen för vad som ryms inom fastighetstjänster hela tiden vidgas.

Tina Hellstadius efterträder L&Ts Vd i Sverige Erik Sundström som går i pension till sommaren. Eriks mångåriga och framgångsrika insatser har spelat en betydande roll för att bygga upp L&Ts verksamheter i Sverige.

–Vi strävar efter att erbjuda våra kunder viktiga insikter samt ha kapacitet att bistå med det praktiska genomförandet, säger Erik Sundström, avgående Vd L&T i Sverige. Jag känner mig trygg med en dynamiskt efterträdare som Tina Hellstadius att utveckla verksamheten vidare. Fastighetstjänster har blivit en viktig och kvalificerad hörnsten i effektiv energianvändning, och digitaliseringen som en grundbult i den cirkulära ekonomin.

L&T har en historia inom sjukhusverksamhet och infrastruktur, vilket är liktydigt med tekniskt komplexa byggnader. När kunderna blir allt mer digitaliserade måste driften av fastigheten motsvara de nya kraven. Centralt är att företaget arbetar ur ett livscykelperspektiv med material för att byggnaden och dess tekniska livslängd ska hållas så lång som möjligt.

L&T rekryterar Tina Hellstadius som ny Vd i Sverige

Tina Hellstadius

–Vi är mycket glada över att välkomna Tina Hellstadius som senior vice president till vår koncernledning och group executive board. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla och expandera svenska fastighetstjänster, säger Eero Hautaniemi, President och CEO, Lassila & Tikanoja. Fokus i den cirkulära ekonomin är att spara energi och att minska energiåtgången.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>