Rekordutbetalning från Nordnets aktielåneprogram
Hem Nyheter Rekordutbetalning från Nordnets aktielåneprogram

Rekordutbetalning från Nordnets aktielåneprogram

Publicerat av: Redaktionen

Återbäringen från Nordnets aktielåneprogram för andra kvartalet blir rekordstor.

Idag utbetalas 16,9 miljoner kronor till deltagarna i programmet.

– Vårt aktielåneprogram fortsätter att skapa värde för aktiespararna, och det här kvartalet kan vi glädjande nog göra en rekordutbetalning på närmare 17 miljoner kronor. Samtidigt spränger vi hundramiljonersvallen i sammanlagd återbetalning. Sedan programmet startade i slutet av 2018 har det gett en total återbäring till de svenska spararna på 109 miljoner kronor, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Rekordutbetalning från Nordnets aktielåneprogramAktielåneprogrammet lanserades under slutet av 2018 och omfattar kunder med kapitalförsäkring, tjänstepension och privatpension. Genom programmet lånar Nordnet ut de aktier som finns registrerade på inkluderade kontotyper till externa parter, exempelvis investmentbanker och kapitalförvaltare. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och bolagets kunder. Aktier noterade i Sverige, Norge, Danmark och Finland ingår i programmet.

– Liksom tidigare är flygbolaget Norwegian etta över de aktier som har gett mest ersättning under kvartalet. I övrigt utmanas värderingarna för bolag verksamma inom hållbarhetssektorn samt läkemedel, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

De tio aktier som har gett mest ersättning under andra kvartalet 2021 är följande:

  1. Norwegian
  2. Humble Group
  3. Soltech Energy
  4. Oasmia
  5. Minesto
  6. Cell Impact
  7. Lyko
  8. Sivers Semiconductors
  9. Diamyd
  10. Crunchfish

– Med vårt aktielåneprogram har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen stora kapitalförvaltare och fonder. Ett bra exempel på hur vi på Nordnet demokratiserar sparande och investeringar, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>