Hem Finansröst Rekordsnabb exa-data flytt för SBAB

Rekordsnabb exa-data flytt för SBAB

Publicerat av: Redaktionen

I den allt tuffare konkurrensen måste svenska långivare göra sitt yttersta för att vinna kundernas förtroende och lojalitet.

Att ligga i framkant blir därför avgörande och för att lyckas krävs samarbetspartners som förstår utmaningen och som kan leverera – snabbt, kompetent Rekordsnabb exa-data flytt för SBAB 3och säkert. SBAB storsatsar på det digitala kundmötet. Att flytta Oracles Exadata-plattfrom till Basefarm är ett tecken på att de efter flera lyckade samarbeten valt Basefarm som långsiktig driftsleverantör. Det blev en flytt som fick beröm för både snabbt och säkert genomförande.

 

Tillgänglighet och effektivitet i det digitala mötet

SBAB:s vision är att erbjuda Sveriges bästa bolån med en unik kundupplevelse utöver det vanliga. Valet av Oracles Exadata-plattform, som förvaltas av Basefarm, möjliggör ett digitalt kundmöte som kännetecknas av driftstabilitet och tillgänglighet.

SBAB använder Oracles Exadata-plattform som möjliggör effektiv och hög tillgänglighet via webben, så att kunderna alltid kan nå sina kontouppgifter, saldo och transaktionsinformation rörande sparande och lån. Under slutet av 2016 bestämde SBAB att de skulle flytta Exadata-plattformen till Basefarm, med slutdatum sista april 2017. Jan Stenkvist, Senior Vendor Manager på SBAB berättar:

– SBAB håller en ständigt hög förändringstakt för att kunna hålla jämna steg med de krav som våra kunder ställer på oss i det digitala mötet. En del av den satta sourcing-strategin var därför att Exadata-flytten skulle ske före sommaren.

Exadata-flytt – på fyra månader

Utmaningen var alltså att etablera plattformen före slutdatum, med en projektperiod på endast fyra månader. Daniel Alenius är Driftschef på SBAB och betonar att SBAB:s och Basefarms tidigare erfarenhet av samarbete låg till grund för det förtroende de hade för Basefarm:
– Vi känner oss trygga med Basefarms stora erfarenhet av att driva komplicerade projekt, samt mot bakgrund av deras tidigare uppvisade leveranser gentemot oss. Dessutom vet vi att de har goda relationer med Oracle. Därför ser vi Basefarm som en strategisk IT-driftsleverantör till SBAB över längre tid.

Även från Oracle kommer beröm för flytten, Jeff Grenier, som är Converged Infrastructure Sales Director säger:
– Jag är mycket imponerad över Basefarms hastighet, effektivitet över att få SBAB:s Exadata platform migrerad och operational ready på mycket kort tid . Det är mycket glädjande att se det fantastiska samarbetet mellan SBAB, Basefarm och Oracle.

Mer agila arbetssätt

SBAB tidigare arbetat enligt en ticket-modell där man lägger en beställning och inväntar svar. Genom att istället lyfta spörsmålen till projektledningsnivå menar Jan att de i samarbetet med Basefarm hittade betydligt mer agila arbetssätt:
– Vi är övertygade om att en framgångsfaktor i det här projektet var att vi i ett tidigt skede inledde samarbete med en kunnig och erfaren partner för de komplexa infrastrukturella förändringar som vi stod inför.

Kompetens – från båda håll

Med facit i hand blev samarbetet en stor succé. Projektorganisationen som tillsattes lyckades leverera helt i enlighet med projektplanen. Att på så kort tid införa Exadata-plattformen krävde att såväl Basefarm som SBAB tillförde sina respektive kompetenser, båda med gedigen erfarenhet av att säkerställa daglig drift av IT-system, med höga krav på tillgänglighet och prestanda. Jan, igen:
– När jag blickar tillbaka på projektet kan jag konstatera att vi tillsammans med kompetenta och hängivna medarbetare, genom planering, styrning och kontroll har etablerat en ny driftsmiljö på endast fyra månader – i enlighet med kostnadsestimat.

Daniel avslutar:
– Jag är oerhört tacksam, både över det stora engagemanget hos våra medarbetare och för den erfarenhet som Basefarm bidrog med i projektet. Det har resulterat i att SBAB nu tillhandahåller en IT-miljö i toppklass för våra kunder, både vad gäller svarstider och tillgänglighet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>