Rekordmånga på SvD Bank Summit 2018!

Det råder inga tvivel om att det händer mycket inom bankbranschen nu. Nya digitala tjänster uppkommer hela tiden vilket öppnar upp för eventuella samarbeten för bankerna.

Vad kunden efterfrågar sätts mer och mer i fokus vilket gör att det gäller att hänga med i förändringarna.

Under denna dag på SvD Bank Summit fick vi ta del utav talarna som Gunnar Hökmark som belyste vad ett eventuellt inträde i bankunionen för oss som nation skulle innebära.

Hans Lindberg försäkrade oss att Sverige är en välskött lågriskekonomi, och varnade för att ytterligare regleringar kan få negativa effekter. Martin Noréus redogjorde för hur svenska banker ligger till jämfört med Europa – beskedet blev att svenska banker är kostnadseffektiva, lönsamma och ligger lågt framme.

Håkan Nyberg berättade om de senaste satsningarna och hur fokus fördjupas ytterligare på kundanpassning. På kundtemat lyssnade vi också på Elin Helander som berättade om finansiella tjänster anpassade efter hjärnans funktion och hur vi ska lockas till sparande – beteendeekonomin tar fart. Vi lyssnade också på Andreas Hatzigeorgiou och Svenska Handelskammarens mål att Sverige ska vara ett av Europas främsta finanscentrum år 2020. Kan Sverige realistiskt ersätta London?

Diskussionerna fortsätter och vi ser fram emot att ses igen vid SvD Bank Summit 2019!