Rekord igen för Nordnets aktielåneprogram
Hem Nyheter Rekord för Nordnets aktielåneprogram

Rekord för Nordnets aktielåneprogram

Publicerat av: Redaktionen

Återbäringen från Nordnets aktielåneprogram för tredje kvartalet blir rekordstor.

Idag utbetalas 19,8 miljoner kronor till deltagarna i programmet.

– Vårt aktielåneprogram fortsätter att växa i storlek, och det här kvartalet gör vi en rekordutbetalning på närmare 20 miljoner kronor till aktiespararna. Med aktielåneprogrammet har vi skapat en tredje typ av avkastning på aktier utöver värdeuppgång och utdelning, som tidigare varit förbehållen institutioner och fonder. Sedan programmet startade för knappt tre år sedan har det gett en total återbäring till de svenska spararna på nästan 130 miljoner kronor, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Aktielåneprogrammet lanserades under slutet av 2018 och omfattar kunder med kapitalförsäkring, tjänstepension och privatpension. Genom programmet lånar Nordnet ut aktier som finns registrerade på inkluderade kontotyper till externa parter, exempelvis investmentbanker och kapitalförvaltare. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och bolagets kunder. Aktier noterade i Sverige, Norge, Danmark och Finland ingår i programmet.

Rekord igen för Nordnets aktielåneprogram

Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

– Det är ganska jämnt fördelat mellan vinnare och förlorare på listan över de aktier som har gett mest utdelning under tredje kvartalet. Etta på listan är diagnostikbolaget Aegerbio som har fått mycket uppmärksamhet på sistone, och just nu är mest omsatt på hela den svenska aktiemarknaden. Aktien har en spektakulär kursuppgång bakom sig, men har fallit dramatiskt den senaste tiden. Dock är aktien fortfarande upp närmare 200 procent sedan årsskiftet, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

– Den riktiga kursraketen på listan är Vestum, serieförvärvare inom byggbranschen, som är upp 6 000 procent hittills under 2021. Innan Vestum inledde nuvarande verksamhet tillverkade företaget kläder under namnet Wesc. Sannolikt finns idag olika uppfattningar om bolagets rätta värdering, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

De tio aktier som har gett mest ersättning under andra kvartalet 2021 är följande:

  1. Aegerbio
  2. Soltech Energy
  3. Vestum
  4. Sivers Semiconductors
  5. Minesto
  6. Humble Group
  7. Norwegian
  8. Diamyd
  9. Cell Impact
  10. Intervacc

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>