Hem Fastigheter Rejlers projekterar när Vasakronan formar Göteborgs nya landmärke

Rejlers projekterar när Vasakronan formar Göteborgs nya landmärke

Publicerat av: Redaktionen

Rejlers har fått uppdraget att leda elprojekteringen när fastighetsbolaget Vasakronan utformar kvarteret Kromet, ett framtida nytt landmärke i Göteborg.

Rejlers projekterar när Vasakronan formar Göteborgs nya landmärke 3Kvarteret Kromet är nästa byggsten i Lilla Bommen området, som utvecklas i snabb takt för att bli en levande och färgstark stadsdel med fokus på hållbarhet. Rejlers ansvarar för projekteringen av kvarterets el, tele, styr-,  säkerhetssystem och solcellssystem i programfasen.

Vasakronans utveckling av Lilla Bommen området i Göteborg har påbörjats och Kromet är en viktig del i denna spännande stadsdel som kommer växa fram under kommande år. Produktionen beräknas starta 2021 och 2024 planeras byggnaden stå klar med en blandning av kontor, bostäder och publika verksamheter, levande stråk och attraktiva mötesplatser. Kromet ligger direkt intill älven vid Hisingsbrons nya fäste, ett nytt landmärke som genom samspel med Läppstiftet bildar ett portalmotiv mot nya Hisingsbron.

Byggnaden har en innovativ utformning som för tankarna till en trädkrona. Det finns ett stort fokus på hållbarhet med konstruktion och fasad i trä, återanvändning av tidigare byggnadsmaterial samt en hållbarhetscertifiering enligt LEED.

– Med Rejlers får vi ett team med hög kompetens och stor erfarenhet att projektera el och tele i ett komplext projekt mot våra högt satta mål, säger Stefan Eriksson, Projektchef på Vasakronan.

Rejlers och Vasakronan har samarbetat under flera år i flera tidigare projekt och även i detta uppdrag bygger samarbetet på en hög grad av digitalisering och kunskapsöverföring, via 3D-modeller och digitala plattformar.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få vara en del av projektgruppen som styr utformningen av kvarteret. Det är en innovativ och hållbar fastighet som kommer att bidra till stadsutvecklingen i Göteborg, säger Jonas Holmstedt, divisionschef Buildings på Rejlers.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>