Raw Fury ökar tillväxttakten med NetSuite
Hem Nyheter Raw Fury ökar tillväxttakten med Oracle NetSuite för att stärka sina ekonomiprocesser

Raw Fury ökar tillväxttakten med Oracle NetSuite för att stärka sina ekonomiprocesser

Publicerat av: Redaktionen

Oberoende spelutgivare tar hjälp av NetSuite för att stärka sina ekonomiprocesser, inhämta strategiska insikter och automatisera manuella arbetsuppgifter.

 Raw Fury AB är en Stockholmsbaserad, oberoende spelutgivare som använder Oracle NetSuite för att skapa magiska och konstnärliga spel.

Med NetSuite har Raw Fury kunnat dra nytta av ett integrerat affärssystem och därmed förbättrat sina ekonomiprocesser, ökat effektiviteten och automatiseringen och skalat upp verksamheten för ökad produktion efter en större investering.

Raw Fury grundades av Jónas Antonsson 2015 och skapar berättelsedrivna indiespel som Dandara och Sable, och de sätter den konstnärliga integriteten och kreativa utvecklingen i centrum för sin strategi. Via organisk tillväxt växte Raw Fury till en av branschens största indiespelsutgivare, och 2021 förvärvade Altor Partners en majoritetsandel i företaget med målet att utöka produktionen med både stora och nischade, konstnärliga projekt. Som stöd för dessa tillväxtplaner och för att kunna skala upp verksamheten behövde Raw Fury ersätta sina befintliga affärssystem så att de kan effektivisera verksamheten i flera länder, integrera och analysera data och förbättra sina ekonomiprocesser. Efter noga övervägande valde Raw Fury ut NetSuite som ERP-system för företagets resursbehovsplanering.

”Raw Furys själ ligger i det konstnärliga uttrycket och att sätta utvecklaren främst, men vi måste verkligen ha kontroll över våra data och vår verksamhet för att kunna uppnå det”, säger Kjartan Freyr Jónsson, CFO på Raw Fury. ”Med NetSuite har vi nu ett system med insikter vi kan bygga vidare på, istället för en svart låda med data som vi inte kan använda. Vi fastnade verkligen för NetSuites anpassningsfunktioner och hur enkelt det är att integrera med andra system. NetSuite är en hörnpelare i vår plan att växa, expandera och leverera fler spel, och det ger oss möjlighet att åstadkomma saker vi helt enkelt inte kunde göra tidigare.”

Raw Fury ökar tillväxttakten med NetSuiteI NetSuite har Raw Fury ett samlat molnbaserat system där de kan konsolidera, automatisera och skalanpassa sin ekonomiverksamhet. NetSuite har gjort det möjligt för Raw Furys ekonomiavdelning att effektivt hantera verksamheten i sina flera dotterbolag och med flera valutor och kunna förbättra sin datanoggrannhet genom att automatisera tidigare manuella processer för rapportering, bokföring, planering och analys. För att ytterligare effektivisera processerna har Raw Fury integrerat NetSuite med sin interna plattform för beslutsstöd för att kunna utföra lönsamhets- och värdeminskningsanalyser för hela sin portfölj och använda insikter från NetSuite till grund för framtida kreativa strategier.

Efter att ha samarbetat med NetSuites kundteam med implementeringen har Raw Fury valt att behålla NetSuites avancerade kundsupport för att ytterligare kunna finjustera integreringarna i systemet och utveckla mer anpassade infopaneler och rapporter för de anställda.

”Raw Fury är ett utmärkt exempel på vad som kan hända när utvecklare får tiden och det kreativa utrymmet att blomstra – de producerar produkter som konsumenterna kastar sig efter att använda”, säger Joanna Culliford, nordisk försäljningschef på Oracle NetSuite. ”Med NetSuite har Raw Fury nu mer avancerade ekonomihanteringsfunktioner och en plattform som kan skalanpassas. Det hjälper Raw Fury när de ska expandera sin verksamhet, skapa fler spel och behålla fokus på effektiv tillväxt och resultat.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>