Ratsit gör det igen – visar lönen på skärmen anonymt

Väntan är över – Nu kan du se lönen anonymt direkt på skärmen igen, som år 2006

Ratsit gör det igen - visar lönen på skärmen anonymt 1
Att få löneuppgiften direkt på skärmen ökar intresset betydligt för tjänsten – Det vet vi av erfarenhet. Vid starten av Ratsit år 2006 gjordes hela 14 miljoner anonyma lönesökningar under första kvartalet.

Med Lönekollen beställer du den sida ur Ratsitkatalogen som en viss person finns med på – den person som du vill veta lön, kapitalinkomst och anmärkningar på.Tidigare skickadesLönekollen endast ut postalt med några dagars leveranstid. Nu får du Lönekollen även i PDF-format och kan läsa den direkt på skärmen och behöver inte vänta i några dagar för att anonymt få reda på vad någon tjänar.

Ratsitkatalogen innehåller allt du förväntas hitta i en vanlig taxeringskalender och mer därtill. Till skillnad från den vanliga Taxeringskalendern är alla över 18 år med i vår katalog, oavsett årsinkomst.

Detta innebär att det inte blir något bortfall på grund av exempelvis låg inkomst, sjukskrivning, studier eller arbetslöshet. Det innebär att du kan ta en anonym Lönekoll på alla svenskar över 18 år. Den PDF du erhåller direkt vid beställningen är ett särtryck ur Ratsitkatalogen.

– För mig som startade Ratsit känns det som att cirkeln är sluten, säger Anders Johansson, VD på Ratsit.
– Jag har alltid ansett att en demokrati mår bra av en så stor öppenhet som möjligt kring skatter och inkomster. Likaså vilka särintressen olika individer kan ha på olika sätt genom ägande, roller, släktskap, vänskap eller via andra lojaliteter. Samhället i stort vinner på denna öppenhet och det är i den andan och med de motiv bakom mig som jag driver Ratsit. Det är min övertygelse att detta leder till ett jämlikare och mindre korrumperat Sverige.

Ratsits nya Följa-funktion gör succé

Nyligen släppte Ratsit även en Följa-funktion där man likt sociala medier kan följa personer, företag och organisationer. När man följer en person får man reda på när någon får ny publicerad deklaration, byter namn, ändrar civilstånd, får bolagsengagemang, byter adress, fyller år, har namnsdag eller får nytt telefonnummer. Man får också reda på när något händer på den adress man följer, exempelvis att någon skriver sig på adressen eller att ett fordon eller ett bolag registreras där. Ingen kan se vilka du följer.