CYBERSÄKHERHETSBEREDSKAPEN BÄTTRE I SVERIGE, MEN…….
Hem Säkerhet RAPPORT: CYBERSÄKHERHETSBEREDSKAPEN BÄTTRE I SVERIGE, MEN…….

RAPPORT: CYBERSÄKHERHETSBEREDSKAPEN BÄTTRE I SVERIGE, MEN…….

Publicerat av: Redaktionen

Radars nya rapport ”Cybersäkerhet 2022” visar att mognaden inom cybersäkerhet för att möta dagens hotbild har ökat i Sverige.

Av verksamheterna som befann sig på en nivå hög nog för att möta hotbilden 2018 så har trenden ökat stadigt, från 11 procent 2018 till 24 procent 2022.

Samtidigt visar mognadssiffran att hela 76 procent av Sveriges verksamheter inte har en tillräckligt hög beredskap för att möta hotbilden mot Sverige och svenska intressen som nu eskalerar.

CYBERSÄKHERHETSBEREDSKAPEN BÄTTRE I SVERIGE, MEN…….Radar genomför varje år mognadsmätningar inom området cybersäkerhet för att kartlägga hur den strategiska-, operativa- och tekniska mognaden utvecklas.

Undersökningen, samt rapport med analys har funnits sedan 2018. Årets rapport visar att den tekniska säkerhetsmognaden inom området ökat mest, medan den strategiska mognaden ligger efter. Avseende förmåga att möta dagens cyberhotbild uppvisar:

43% har rätt teknisk mognad

27% har rätt operativ mognad

24% har rätt strategisk mognad

Proaktiva investeringar inom cybersäkerhet är under 2022 starkare prioriterade än någonsin tidigare och hela 90 procent av alla verksamheter har budget allokerad för att investera tekniskt och operativt. Den planerade kostnadsmassan för cybersäkerhet rör sig därmed till över 5,6 procent av de samlade IT-kostnaderna i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>