Raiffeisen Bank lanserar SEQR i Rumänien

Nasdaq Stockholm-noterade Seamless har via dotterbolaget SEQR tecknat avtal med Raiffeisen Bank.

Avtalet innebär att i ett första steg att banken erbjuder sina kunder i Rumänien att koppla Seamless mobila betallösning SEQR till sina bankkonton.

Österrikiska Raiffeisen Bank är en av de ledande bankerna i Central- och Östeuropa med närvaro på 17 nationella marknader.ladda ned (2)

– Avtalet med Raiffeisen Bank stärker vår position ytterligare i Europa. Vi ser en stark ökning hos Europeiska kunder gällande mobila betalningar. Genom att erbjuda kunderna möjligheter att använda SEQR kan Raiffeisen Bank och andra Europeiska banker möta detta behov på ett snabbt och lönsamt sätt utan att behöva bygga egenutvecklade dyra system som dessutom tar lång tid att utveckla, säger Peter Fredell, koncernchef för Seamless.

SEQR:s har vuxit rejält sedan lanseringen i Rumänien 2013 då avtal tecknades med Garanti Bank. Redan i dag går det att betala med SEQR på 2 000 ställen – fysiskt och på nätet. Redan nu med den nya NFC-tekniken – så kallad contactless – kommer antalet betalställen som accepterar SEQR att öka kraftigt inom kort.

– SEQR blir en viktig del i vårt kunderbjudande. Efterfrågan att betala med mobilen och göra peer-to-peer-överföringar är stor och växer, säger Florin Boldescu, Department Manager, Value Proposition Directorate at Raiffeisen Bank