PropTech Sweden växer – utökar med Head of Community

Intresset för Proptech i Sverige är stort.

PropTech Sweden växer – utökar med Head of Community

Innovationshubben inom fastighetsteknologi, PropTech Sweden lanserades i Sverige våren 2020.

Nu expanderar teamet med en prisbelönt Head of Community som ska utveckla och förbättra hubben tillsammans med medlemsföretagen, som gemensamt verkar för att branschen som helhet skalas upp och driver på utvecklingen framåt – inte minst med arbetet att nå de globala hållbarhetsmålen.

PropTech Sweden lanserades med syfte att bygga en pådrivande community av investerare, innovatörer och entreprenörer som utvecklar, samverkar och delar tankar kring fastighetsteknologi. Man har sedan starten verkat för att skapa synergier mellan medlemsföretagen för att driva på utveckling och innovation inom branschen. Och proptech- bolagen var inte sena på att gå med. Efter bara ett år på marknaden har PropTech Sweden över 50 medlemmar och många bolag i pipeline. Därför satsar man nu på att bygga vidare och utveckla en ännu starkare och engagerande community genom att Jonathan Andersson går in i den nya rollen som Head of Community.

Jonathan som jobbat med utveckling av communities i 6 år, är en förespråkare för hållbar fastighetsutveckling och coliving, en typ av bostadsmodell som uppfyller dagens förändrade beteenden och livsstilar, vad gäller boende och utnyttjandet av byggnader. Coliving behandlar också en rad olika samhällsproblem som ensamhet, bostadsbrist, överkomliga priser på bostäder och mycket mer. Jonathan lever, andas och arbetar i hållbara communities varje dag.

Det är hans mål att hjälpa till att initiera dessa över hela världen. Jonathan är en prisbelönt communityutvecklare av Unga Aktiesparare och en tankeledare inom den globala coliving-sektorn med erfarenhet av att arbeta med de stora svenska fastighetsbolagen som HSB och Akademiska Hus. För närvarande representerar han de nordiska länderna som ambassadören för branschorganisationen Co-Liv med ambitionen att driva coliving-agendan i regionen.

─ Jag ser proptech-sektorn som en inkörsport för ett innovativt och nytänkande tankesätt i en rådande fastighet- och byggbransch känd för sina utdragna processer och ineffektivt arbete. Jag tror att proptech kan öppna upp möjligheterna för att tänka om och skapa intresse och spänning i branschen, en möjlighet för att skapa ett paradigmskifte i hur vi bor och utnyttjar våra byggnader. Proptech är enligt mig den största möjligheten för bygg och fastighetsbranschen att uppnå de globala hållbarhetsmålen 2030. Jag ser verkligen fram emot att driva den här utvecklingen och bygga ett community av och för medlemmarna framåt, säger Jonathan Andersson.

Hållbarhet är en viktig milstolpe för PropTech-branschen som idag har stora utmaningar. Rapporter* visar att byggande och renovering av fastigheter står för ca 40% av alla växthusgasutsläpp i världen. För PropTech Sweden är detta ett fokusområde och man vill vara drivande i utvecklingen av smarta tekniklösningar.

Roger Tofft, initiativtagare och VD på PropTech Sweden säger;

─ Jag är superglad över att få med Jonathan på vår resa ihop med våra medlemmar. Det är just nu ett väldigt stort intresse för svensk proptech, både på nationell och internationell nivå. Att få tillgång till hans erfarenhet inom community, coliving och social hållbarhet, kommer verkligen vara en tillgång till alla våra medlemmar. Som branchorganisation har vi ett stort ansvar och samtidigt möjlighet att påverka branschen för att drivas mot de globala hållbarhetmålen 2030, här har Jonathan gedigen kunskap att dela med sig av. Han bor dessutom själv i Sveriges första co-living-bostad i Stockholm, K9 coliving.