Proofpoint lanserar arkivering och lagring av kommunikation i Microsoft Teams

Proofpoint lanserar idag Content Capture for Microsoft Teams, en lösning som hjälper företag och organisationer att säkerställa att distanskommunikation följer regelverk, kan arkiveras och lagras på ett smidigt sätt.

Proofpoint lanserar arkivering och lagring av kommunikation i Microsoft Teams 1När miljoner anställda världen över hastigt behövt ställa om till att arbeta hemifrån är det viktigare än någonsin för verksamheter med hårda regelefterlevnadskrav att både kunna kommunicera effektivt och på ett sätt som följer regelverken. På sex veckor våren 2020 ökade exempelvis användandet av Microsofts samarbetsplattform Teams med 70 procent. Kommunikationen måste enligt regelverken kunna arkiveras och vara spårbar, vilket blir en utmaning för verksamheten att lösa när kommunikationen hanteras på nya sätt.

Med Proofpoint Content Capture for Microsoft Teams är det möjligt att fånga meddelanden och innehåll som text och bilder i originalformat, bevara meddelandens sammanhang, och registrera redigerade och raderade meddelanden.

Lösningen är fullt integrerad med Proofpoints kompletta produktsvit för regelefterlevnad, exempelvis Enterprise Archive, Intelligent Supervision och eDiscovery Analytics. Med fler än 30 connectors integrerar Content Capture mot en mängd olika populära plattformar utöver Microsoft Teams, däribland Slack, Zoom, Facebook, LinkedIn och Twitter.

“Miljoner användare förlitar sig på digitala samverkansplattformar som Microsoft Teams för att kunna arbeta på distans. Proofpoint Content Capture gör det enkelt för verksamheter att följa regelverk när de anställda använder plattformen. När kommunikationen utvecklas fortsätter vi skapa innovationer för att stödja våra kunders förändrade behov”, sager Darren Lee, globalt ansvarig för Compliance och Digital Risk på Proofpoint.