Hem Säkerhet Proofpoint introducerar nya lösningar för att skydda ”Very Attacked Persons”

Proofpoint introducerar nya lösningar för att skydda ”Very Attacked Persons”

Publicerat av: Redaktionen

Riktade angrepp mot enskilda personer utgör en allt större del av cyberbrottsligheten.

Proofpoint introducerar nya lösningar för att skydda ”Very Attacked Persons” 3Säkerhetsföretaget Proofpoint introducerar nu nya lösningar för att öka skyddet för de personer inom en verksamhet som utsätts för flest angreppsförsök.

Termen ”Very Attacked People” (VAP) är ett samlingsnamn för de personer inom en verksamhet som löper störst risk att utsättas för nätfiske eller andra typer av bedrägerier. Det är inte nödvändigtvis högste chefen utan rör sig ofta även om personer med lättillgängliga kontaktuppgifter och stor tillgång till information, exempelvis en kommunikations- eller marknadsansvariga. Gruppadresser inom exempelvis administration och försäljning är också drabbade i stor utsträckning.

Proofpoint förstärker nu skyddet för de mest utsatta individerna genom nya lösningar i produktplattformen. De bygger på en adaptiv säkerhetskontroll som gör det möjligt att dynamiskt isolera URL:er i e-postmeddelanden, utifrån vilken riskprofil mottagaren har, för att skapa ett extra säkerhetslager. Proofpoint Isolation för e-post och webläsare hämtar länkarna och exekverar dem i ett eget moln, samtidigt som användaren ser en säker och speglad version av webbsidan för att kunna fortsätta arbeta och ta del av information utan avbrott.

Analysen av länkarna sker med hjälp av informationsdatabasen i Proofpoint Targeted Attack Protection. Lösningen kan också tillämpas på samverkansverktyg som Dropbox och Microsoft SharePoint.

”Riktade e-postattacker med infekterade länkar är fem gånger så vanliga som försök med infektade bifogade filer. Proofpoint är det enda säkerhetsföretag som kan isolera länkar baserade på användarens riskprofil, och ge säkerhetsansvariga möjlighet att använda isolering som ett kraftfullt verktyg där behovet är störst, och samtidigt ge en bra upplevelse för slutanvändaren”, säger Ryan Kalember, Executive Vice President of Cybersecurity Strategy på Proofpoint.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>