En av tio svenskar överväger att låna pengar inför julen
Hem Förvärv Proact förvärvar Teamix GmbH för att stärka positionen i Tyskland

Proact förvärvar Teamix GmbH för att stärka positionen i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

Proact IT Group AB har, via egna aktier och kontantbetalning, förvärvat samtliga aktier i Teamix GmbH.

Den totala köpeskillingen uppgår till 9 MEUR, vilket motsvarar ett P/E-tal på 8. Verksamheten kommer att ingå i ”Business Unit West” och kommer att drivas som ett Proact förvärvar Teamix GmbH för att stärka positionen i Tyskland 2separat dotterbolag med namnet Proact IT Germany GmbH.

Det är strategiskt viktigt för Proact att finnas på den tyska marknaden. Proact etablerade sig i Tyskland år 2014 genom en så kallad ”greenfield”. Förvärvet av Teamix som är ett lönsamt, växande och välskött bolag, kommer att påskynda tillväxten i Tyskland och samtidigt öka vinsten per aktie i Proact.

För Oliver Kuegow och Richard Müller, grundare av Teamix, är det särskilt de internationella aspekterna och den styrka som finns i ett större bolag som gjorde dem intresserade av att vara en del av Proactkoncernen. ”Genom att vara en del av Proact kan vi leverera nya typer av projekt och tjänster vilket kommer gynna våra kunder, samtidigt ser vi goda möjligheter till synergieffekter inom exempelvis tjänsteleveransen” säger Oliver Kuegow och Richard Müller. Båda kommer fortsatt ha ledande befattningar inom Proact IT Germany GmbH.

Teamix är ett väletablerat företag på den Tyska marknaden med hög kompetens inom olika IT teknologi- och tjänsteområden. Teamix har djup kunskap inom Proacts fokusområden såsom datacenter med tillhörande tjänster. Teamix kommer även på ett positivt sätt bidra till att stärka Proacts befintliga nätverks­ och säkerhetserbjudande. I tillägg har Teamix en företagskultur som stämmer väl överens med Proacts kärnvärden ”integrity, commitment och excellence”. Bolaget har 85 anställda med en årsintäkt på cirka 35 MEUR. Teamix har sitt huvudkontor i Nürnberg, med ytterligare kontor i Bayreuth, Mainz och München.

Proacts VD Jason Clark säger ”Teamix passar mycket väl in i Proactkoncernen tack vare deras kultur och höga kompetens. Genom förvärvet av en etablerad och framgångsrik verksamhet, med en erfaren och kunnig ledning, erhåller Proact kompetens och styrka på en av Europas viktigaste marknader. Jag ser fram mot att ytterligare stärka kundnyttan genom vår nya och starkare verksamhet i Tyskland”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>