Prisraset på elbilar fortsätter – ner 10 % på en månad
Hem Nyheter Prisraset på elbilar fortsätter – ner 10 % på en månad

Prisraset på elbilar fortsätter – ner 10 % på en månad

Publicerat av: Redaktionen

Priset på elbilar fortsatte att störtdyka i oktober och sjönk med 10 procent jämfört med i september.

För övriga bränsletyper sjönk priserna med cirka 2 procent.

Den negativa trend som synts på elbilsmarknaden sedan i augusti fortsätter och i oktober störtdök priset på elbilar. En elbil på Blocket kostar nu 440 000 kronor i medianpris jämfört med 489 000 i september På bara en månad har priset sjunkit med 10 procent och sedan augusti är prisraset hela 17,8 procent.

Prisraset på elbilar fortsätter – ner 10 % på en månad

Priset på elbilar fortsatte att rasa i oktober.

– Fortsatt höga elpriser och politiska förslag om sänkta skatter på bensin och diesel gör att många nu ser elbilen som ett mindre attraktivt val jämfört med andra bränsletyper, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket.

Att intresset för elbilar minskat märks också på antalet annonsvisningar. Under oktober hade annonser om bensinbilar 58 procent fler annonsvisningar per dag än elbilar.

– I juni låg antalet annonsvisningar på samma nivå för elbilar och bensinbilar men sedan dess har vi sett att intresset för elbilar svalnat, säger Marcin Stepman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>