Prioritet Finans förvärvar 10 procent av ID-säkerhetsföretaget 365id

365id:s säkerhetslösning för att stoppa identitetsbedrägerier har utsetts till Årets säkerhetslyft på Prioritet Finans förvärvar 10 procent av ID-säkerhetsföretaget 365id 1Retail Awards 2016. Med nya unika lösningar för att för att verifiera äkta och avslöja falska id-handlingar bidrar 365id till ett säkrare samhälle. Tjänsten används redan inom biluthyrning, logistik, elektronikhandel samt hos teleoperatörer och flera bedrägerier har redan stoppats.

365id hjälper dig att stoppa id-bedrägerier

365id stoppar id-bedrägerier genom att verifiera äkta och avslöja falska id-handlingar samt lagra informationen. Målet är att alla pass, körkort och id-kort som används i Norden ska kontrolleras på ett säkert, enkelt och kostnadseffektivt sätt via 365id:s säkerhetssystem.

ID-säkerhet i abonnemangsform

Säkerhetssystemet Verified by 365id är utformat för att stoppa identitetsbedrägerier snabbt, säkert och enkelt samt till en mycket låg kostnad och utan investeringsbehov. Systemet möter behovet som har uppkommit på grund av de alltmer sofistikerade metoderna som id-kaparna använder.

Verified by 365id uppfyller marknadens behov

– Vi har tagit fram systemet tillsammans med företag och aktörer som dagligen drabbas av id-bedrägerier och har fokuserat på att uppfylla personuppgiftslagen till fullo. Vår tjänst Verified by 365id™ stoppar id-bedrägerier, ökar säkerheten, höjer företagens förtroende, samt skyddar kunder och privatpersoner, säger Johan Hagelin, vd 365id AB.

Äkta eller falsk id-handling?

Det finns ca 240 000 ställen i Sverige där id-handlingar visas och varje ställe är idag en potentiell brottsplats för id-kapare. Det läggs stora resurser på att utbilda personal i manuell identitetskontroll men det har visat sig ha en begränsad effekt. Många av dagens förfalskningar är så välgjorda att det är ytterst svårt att se om identitetshandlingen är äkta eller falsk. Verified by 365id™ ger dig svar på om pass, körkort och id-kort är äkta eller falskt.

ID-bedrägeri – ett växande problem

Var 6:e minut genomförs ett id-bedrägeri i Sverige. Något som är otroligt kränkande för de drabbade och kostnaderna uppskattas till ca 4 miljarder kronor. Falska och stulna id-handlingar är ett samhällsproblem som har ökat de senaste åren. Under 2015 genomfördes 85 000 id-bedrägerier och de som drabbas får leva med konsekvenser under flera år. Att få identiteten kapad innebär att en bedragare använder någon annans personuppgifter för att exempelvis söka och utnyttja krediter, ta emot bidrag, hyra bilar, teckna mobilabonnemang, beställa varor eller till och med komma över lagfart till en fastighet.