Prestigefullt Kina-stipendium höjt till 200.000 kronor

ANDERS WALLS STIFTELSE delar varje år ut stipendium för ett års internship på Svenska Handelskammaren i Kina med placering i Shanghai.

Carl Johansson mottar Anders Walls Shanghai-stipendium 2018. (Foto: Kristian Löveborg)

Stipendiesumman har höjts till 200.000 kronor, från tidigare 150.000 kronor, vilket innebär att det är stiftelsens största ordinarie stipendium.

”Tack vare vårt fina samarbete med Svenska Handelskammaren i Kina sedan tio år tillbaka har unga talanger kunnat få en värdefull inblick i Kinas kultur och affärsliv. Året i Shanghai är en fantastiskt start på en internationell karriär för den enskilde stipendiaten och stipendierna gynnar på sikt även Sverige som nation” säger stiftelsens ordförande Anders Wall.

Som Anders Wall-stipendiat deltar man i planering och genomförande av kammarens events och får dessutom driva ett eller flera projekt inom ramen för verksamhetens service till medlemsföretagen i Kina. Stipendiaten ansvarar även tillsammans med kontorschefen för att koordinera kommunikationsplanering och producera innehåll till kammarens digitala kanaler. Som ordförande för kammarens Young Professional-nätverk kommer stipendiaten att vara projektledare för den årliga karriärmässan. Stipendiaten deltar också i handelskammarens styrelsemöten.

Sista ansökningsdag är den 2 november. Stipendiet delas ut i mars 2019 vid stiftelsens årliga stipendieceremoni på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm. För ytterligare information om stipendiet, se www.wallstiftelsen.se/shanghai.