Premiär för mobilteknik som förenklar på etablerat Lundahotell

Lagom till Hotel Lundias 50-årsjubileum lanserar det familjeägda hotellet i centrala Lund en mobilapp som om gäster önskar ersätter både köande i receptionen och nyckelkort.

Premiär för mobilteknik som bland annat ersätter hotellrumsnyckeln. Foto: Truls Bärg

Det är i samarbete med Ideonföretaget Zaplox som Hotel Lundia tagit fram appen med vilken gäster kan boka sitt hotellrum, checka in, betala sin nota, checka ut, ja de kan till och med använda mobiltelefonen istället för en nyckel för att öppna sin hotellrumsdörr. Hotellet är ett av de första i Norden med att erbjuda denna teknik.

-Vi har en stolt tradition av att vara pionjärer på Hotel Lundia säger hotellets VD Maria Paulsson Rickle. -Till exempel var vi det första hotellet i Sverige där alla gästrum var utrustade med minibarer och det första hotellet i Sverige som tog emot ett fax. Lundia är i första hand ett affärshotell med många gäster i farten, och kan vi med innovativ teknologi förenkla våra gästers vistelse är vi jätteglada.

Magnus Friberg, VD Zaplox, fortsätter -Hotel Lundia arbetar kontinuerligt med att förbättra upplevelsen för sina gäster och vårt långsiktiga samarbete går nu in i nästa fas när de lanserar sin mobilapp fullt ut. Zaplox lösning ger gästen ökad service vid rätt tillfälle och öppnar upp nya intäktsmöjligheter för hotellet. Vi ser fram emot att framöver även realisera mobil in- och utcheckning och mobila nycklar på Lundias två systerhotell Grand Hotel och Hotel Finn.

-Dessutom är det extra roligt när vi som Lundabaserad hotellgrupp kan samarbeta med ett lokalt teknikföretag som Zaplox och visa vägen för andra hotell i Sverige och Skandinavien, avslutar Maria Paulsson Rickle.

Hotel Lundias app finns att ladda ner gratis där appar finns och lanseras med diverse förmåner och specialpriser under vecka 12. I familjen ingår även Grand Hotel i Lund och Hotel Finn som inom en snart framtid också kommer att implementera tekniken.