Hem Nyheter Precise BioMatch Embedded i pilotprojekt med biometriska betalkort i USA

Precise BioMatch Embedded i pilotprojekt med biometriska betalkort i USA

Publicerat av: Redaktionen

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i smarta kort, Precise BioMatch Embedded, är genom samarbetet med Fingerprint Cards.

Precise BioMatch Embedded i pilotprojekt med biometriska betalkort i USA 3Det är en del av det första pilotprojektet i USA med dual-interface biometriska betalkort, vilket görs av Visa och Mountain America Credit Union.

Betalkortet, som kan användas för både kontakt- och kontaktlösa betalningar (dual-interface), förbättrar användarvänligheten för konsumenterna eftersom de inte behöver komma ihåg sin pin-kod för att autentisera en betalning. Autentiseringen görs genom att placera fingret på kortet. Det blir därmed enklare och snabbare att göra betalningar, vilket gynnar både detaljhandeln och konsumenterna. Kortet kan användas i detaljhandelns befintliga infrastruktur.

Det biometriska betalkortet ska testas bland kunder i USA vilket påbörjas tidigt 2018. Både kortanvändarens upplevelse och tekniken kommer att utvärderas i olika detaljhandelsmiljöer.

”Det är glädjande att vi är en del av det första pilotprojektet i USA med biometriska dual-interface betalkort från en global leverantör av betallösningar. Intresset för biometriska kort är stort och Precise Biometrics ligger i framkanten inom detta område”, säger Torgny Hellström, styrelseordförande för Precise Biometrics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>