PP Pension går över till molnlösning från Itello i samarbete med Future Core Cloud
Hem TeknikMoln tjänster PP Pension går över till molnlösning från Itello i samarbete med Future Core Cloud

PP Pension går över till molnlösning från Itello i samarbete med Future Core Cloud

Publicerat av: Redaktionen

Itello bygger vidare på sitt samarbete med Future Core Cloud och levererar en molnbaserad lösning till mediebranschens pensionsbolag PP Pension.

PP Pension går över till molnlösning från Itello i samarbete med Future Core Cloud

Itello har i samarbete med Future Core Cloud tecknat ett flerårigt avtal med PP Pension, ett ömsesidigt tjänstepensionsbolag för den svenska medie- och informationsbranschen.

PP Pension har valt att införa Itellos systemplattform för liv- och sparandebranschen genom den molnbaserade lösningen Itello Live.

Itello Live kommer att ersätta PP Pensions befintliga lösningar för försäkringsadministration och levereras som tjänst (Software-as-a-Service, SaaS). Det betyder att PP Pension får tillgång till Itellos plattform utan krav på vare sig stora kapitalinvesteringar, egen IT-organisation eller omfattande kundanpassningar.

– Vi valde Itello Live för att få tillgång till en komplett plattform för våra centrala verksamhetsapplikationer. Med ett effektivt införande och en bekväm SaaS-leverans får vi en kraftfull och balanserad lösning för våra långsiktiga behov. Vi har också stort förtroende för Future Core Cloud och deras förmåga att hantera migreringen från våra befintliga system, säger Kjell Norling, VD på PP Pension.

Inom ramen för sitt partneravtal med Itello kommer Future Core Cloud att ansvara för projektet för införande av Itello Live, produktionsmiljön samt serviceleveranser till PP Pension.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Future Core Cloud som möjliggör lösningen till PP Pension. Detta projekt är en milstolpe för Itellos partnerstrategi som inspirerar och banar väg för framtida satsningar. Inte minst när vi vänder oss mot nya marknader kommer starka partnerskap att vara en framgångsfaktor för Itello, säger Mats Lillienberg, VD på Itello.

Med en bakgrund som konsultföretag inom finansbranschen kombinerar Future Core Cloud lång erfarenhet från liv- och sparandebranschen med gedigen kompetens kring Itellos mjukvaruplattform. Genom sitt samarbete med Itello erbjuder Future Core Cloud en nyckelfärdig lösning för medelstora livförsäkringsbolag och tjänstepensionssällskap.

– Vi är stolta över att ta vårt partnerskap med Itello till nästa nivå genom vår levererans av en framtidssäker plattform till PP Pension. Den hjälper dem att driva digitaliseringen vidare och utgör samtidigt en beprövad lösning, säger Johan Modig, VD på Future Core Cloud.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>