Porschen från TV-serien Bron såld på auktion – gick för miljonbelopp

Idag såldes Porschen som Saga Norén kör i TV-serien Bron på auktion. Slutpriset blev 125 000 pund, ungefär 1 450 000 kronor, och hela summan går till WaterAids arbete för att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.

Porschen från TV-serien Bron såld på auktion - gick för miljonbelopp 1
Sofia Helin med Porschen inför auktionen. Foto: WaterAid / Sam James

Idag såldes den ikoniska gröna Porschen, en 1977 Porsche 911S, från TV-serien Bron på auktionen Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood, Storbritannien. Porschen, som ägdes av Filmlance / Nimbus Film, köptes efter en intensiv auktion för 125 000 pund, ungefär 1 450 000 kronor.

Porschen såldes till förmån för WaterAid, som arbetar för att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. Sofia Helin, som spelar Saga Norén i TV-serien, var på plats under auktionen där hon berättade för publiken om sin relation till Porschen. Sofia är ambassadör för WaterAid och hon är såklart mycket glad över att försäljningen av bilen kommer göra så stor nytta för människor i några av världens fattigaste samhällen.

– Jätteroligt att Sagas kära Porsche kunde gå för så mycket. Jag har med egna ögon sett vilket fantastiskt jobb WaterAid utför med att förbättra tillgången till rent vatten, och pengarna kommer verkligen göra stor nytta för människor i några av världens fattigaste samhällen, säger Sofia Helin.

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige, kommenterar:

– Idag saknar var tionde människa på jorden rent vatten att dricka, och om vi ska kunna nå en värld där alla människor överallt har tillgång till rent vatten måste verkligen alla bidra. Jag vill därför tacka Sofia Helin, Filmlance, Nimbus Film och alla andra som gjort försäljningen möjlig. Genom deras engagemang kan vi se till så att fler människor i världen får tillgång till det som vi tar för givet, rent vatten.

Intäkterna från försäljningen skänks till WaterAid av Filmlance International och Nimbus Film, som har producerat Bron i samarbete med SVT, DR, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, Film i Skåne, NRK, Copenhagen Film Fund, Lumiere Group, Stiftelsen Ystad-Österlen Filmfond, med stöd från Nordvision och i samarbete med Malmö Stad.

– Vi är väldigt glada att kunna göra ett fint avslut på den framgångsrika TV-serien Bron genom att sälja Saga Noréns porsche och skänka pengarna till något så viktigt som WaterAid, säger Anders Landström och Lars Blomgren från Filmlance & Bo Ehrhardt / Nimbus Film.