Porsche ny huvudsponsor för Nordea Open
Hem Livstil Porsche ny huvudsponsor för Nordea Open

Porsche ny huvudsponsor för Nordea Open

Publicerat av: Redaktionen

Porsche Sverige inleder flerårigt samarbete med ATP- och WTA-turneringarna i Båstad.

Porsche ny huvudsponsor för Nordea Open

Tennisveckorna samlar världseliten i tennis, näringslivet och en betydande del av märkets målgrupp till ett av Sveriges mest anrika och välbesökta idrottsevenemang.

Porsche och tennis hör ihop. Sedan 1978 är Porsche partner till WTA-turneringen Porsche Tennis Grand Prix som varje år arrangeras i fabrikens hemstad Stuttgart. Som exklusiv partner till Women’s Tennis Association (WTA) sponsrar Porsche även WTA-finalen och är titelpartner för den officiella kvalrankningen, ”Porsche Race to Shenzhen”. Bland märkets ambassadörer finns de tidigare världsettorna i tennis Angelique Kerber och Maria Sharapova.

Med start 2021 tillför Porsche Sverige förnyad styrka åt den klassiska synergin genom ett nytt flerårigt samarbete med en av världens mest älskade grusturneringar. Porsche blir ny huvudsponsor för Båstadtennisens kronjuvel, Nordea Open.

– Som huvudsponsor för Nordea Open blir vi en stolt partner till ett av Sveriges mest anrika och välbesökta idrottsevenemang, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Tennisveckorna i Båstad är en betydelsefull knutpunkt som samlar världseliten i tennis, näringslivet och en betydande del av vår målgrupp som är sommargäster i regionen.

Engagemanget för tennisveckorna är en naturlig förlängning av märkets tillväxtstrategi. Med ett bredare modellprogram och bilar som helelektriska Porsche Taycan Cross Turismo riktar sig Porsche mot nya målgrupper och människor som njuter av en aktiv livsstil.

– Vi är naturligtvis väldigt glada att få samarbeta med Porsche som är ett prestigefyllt och värdeladdat varumärke, säger Christer Hult, Tournament Director. Porsche ligger i framkant när det gäller elektrifieringen vilket är helt i linje med hållbarhetsarbetet inom Nordea Open.

Tennisveckorna i Båstad med Nordea Open har arrangerats sedan 1947 och rankas av spelarna som en av tourens mest populära grustävlingar. Bland vinnarna finns världsstjärnor som Rafael Nadal (2005) och Serena Williams (2013), samt svenska legendarer som Mats Wilander (1982, 1983, 1985) och Björn Borg (1974, 1978, 1979).

Nordea Open 2021 spelas i Båstad mellan 5-18 juli och inleds med WTA-turneringen (damsingel och dubbel) vecka 27 följt av ATP-turneringen (herrsingel och dubbel) vecka 28.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>