Pleo utses till Startup of the Year 2020
Hem STARTUP Pleo utses till Startup of the Year 2020

Pleo utses till Startup of the Year 2020

Publicerat av: Redaktionen

Creandum- och Kinnevikbackade fintechföretaget Pleo tilldelas priset ”Startup of the Year 2020” vid Global Startup Awards.

Pleo utses till Startup of the Year 2020

Sara Brooks, Vice President of Sales på Pleo

I konkurrens med tusentals bolag utsåg allmänheten via en omröstning i kombination med en expertjury Pleo till galans vinnare.

Utmärkelsen sätter punkt för 2020 som trots Covid-19 varit en ekonomisk framgång i Sverige för Pleo, då omsättningen ökat med 480 procent.

Pleo utsågs till Global Startup Awards stora vinnare genom en kombination av omröstning och jurybedömning. Sedan tidigare har företaget även vunnit Nordic Startup of the Year under 2019. Juryn bestod av experter från affärsvärlden, investerare, grundare och företagsledare.

– Jag ser priset som ett kvitto på att vi är på rätt väg för att förvandla vad som först var en idé till ett starkt, livskraftigt företag. Men samtidigt är detta bara början, säger svenska Sara Brooks, Vice President of Sales på Pleo.

Bland tusentals nominerade företag valdes fyra företag ut till final. Pleo tävlade mot ForFarming, en molnbaserad tjänst för jordbruk från Turkiet, Oval Money från Italien och YouTrip från Singapore. Läs mer om tävlingen här: www.globalstartupawards.com

Pleo – en vinnande investering

Creandum Funds är en av Pleos största externa ägare. Johan Brenner har ansvarat för företagets beslut att satsa långsiktigt på Pleo:

– Vi valde att backa Pleo för att vi håller med om att arbetslivet borde handla mer om att göra det man är bra på och mindre om att klistra upp kvitton på krångliga blanketter. Den svenska marknaden svarade på ett liknande sätt, då omsättningen mer än fyrdubblades förra året. Startup of the Year 2020 blir det slutgiltiga beviset på hur stor efterfrågan är på en sådan här lösning, säger Johan Brenner, General Partner på Creandum.

Sverige går starkt framåt

Pleo har haft ett mycket starkt år i Sverige. Antalet företag som anslutit sig till tjänsten har fyrdubblats jämfört med föregående år och sammanlagt har omsättningen ökat med 480 procent.

– När jag förklarar vad vi gör på Pleo möts jag oftast av förvåning över att administration inte varit digitaliserad tidigare, då det upplevs som så självklart. Det märks även i våra försäljningssiffror och därför kommer vi se tillbaka på 2020 som året då svenska företag sade nej till onödigt administrationskrångel för gott, fortsätter Sara Brooks.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>