Hem Nyheter Peter Eriksson presenterar Sveriges AI-prioriteringar på högnivåmöte i Bryssel

Peter Eriksson presenterar Sveriges AI-prioriteringar på högnivåmöte i Bryssel

Publicerat av: Redaktionen

Idag den 10 april är digitaliseringsminister Peter Eriksson i Bryssel för att delta i högnivåkonferensen Digital Day 2018.

Peter Eriksson presenterar Sveriges AI-prioriteringar på högnivåmöte i Bryssel 3Digitaliseringsministern presenterar de svenska AI-prioriteringarna i en högnivåpanel tillsammans med ministrar från bl.a. Frankrike, Irland och Spanien. Därefter signerar ministern en EU-deklaration om AI.

– AI kommer vara avgörande för Europas konkurrenskraft och det är bra att kommissionen agerar. Utöver detta är Sveriges prioriteringar utvecklingen av etisk AI och möjligheten för offentlig sektor att dra nytta av en förbättrad service till medborgarna som AI kan erbjuda, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>