PE Accounting tar in SEB som delägare, vill öka innovationstakten

PE Accounting, som har en egenutvecklad digital ekonomitjänst, går in i ett unikt samarbete med SEB.

PE Accounting tar in SEB som delägare, vill öka innovationstakten 1
Olle Rydqvist, CEO och medgrundare av PE Accounting.

Det innebär att SEB blir delägare och att de tillsammans utvecklar nya bättre företagstjänster. Målet är att i snabbare takt automatisera den manuella administrationen och därmed förenkla kundernas vardag. PE Accounting värderas idag till 250mkr och köpet sker genom befintliga aktier.

”Traditionell redovisning blir i takt med att företaget växer allt mer resurskrävande och ett kostsamt tillväxthinder. För väldigt många företag är bokföringen ofta mer eller mindre inaktuell och framförallt svår att använda som underlag för att ta beslut. Vi har kommit väldigt långt men det krävs  stora förändringar för att helt bygga bort onödig administration. Med SEB som delägare kommer systemutveckling som annars kan ta lång tid kunna ske tillsammans på ett effektivare sätt. Vi ökar helt enkelt innovationskraften till fördel för våra gemensamma kunder,” förklarar Olle Rydqvist, CEO och medgrundare av PE Accounting.

Läs mer om ekonomisystemet och tjänsten PE Accounting

Målet är att skapa nya generationens ekonomitjänster. Kunden vill enkelt veta vad som händer i företaget här och nu. Det är möjligt först när olika aktörer öppnar upp för samarbeten.

”Som bank måste vi idag vara innovativa, ständigt omvärdera traditionella processer och fokusera mycket på hur vi kan tillföra mer värde. PE Accounting har sedan starten 2011 gjort just detta. De har satsat precis allt på att automatisera manuell administration och frigöra så mycket tid som möjligt för entreprenörer och företagsledningar. Tillsammans kan vi kombinera våra fördelar som bank med innovationskraften och tekniken hos PE som banbrytande ERP-system, vi blir helt enkelt bättre för våra kunder när vi arbetar tillsammans,” säger Fredrik Ljungblad, Segmentmanager SME, Corporate Market, SEB.