Hem Nyheter PayPal lanserar QR-koder för kontaktfria betalningar

PayPal lanserar QR-koder för kontaktfria betalningar

Publicerat av: Redaktionen

Ny funktion i appen möjliggör betalningar utan fysiskt beröring i en tid av social distansering

PayPal lanserar QR-koder för kontaktfria betalningar 3PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL) lanserar idag möjligheten att använda QR-koder för att köpa och sälja varor. Från take away-kaffe till second hand-försäljning – lanseringen av funktionen i PayPal-appen gör det möjligt för kunder att köpa eller sälja varor, på ett säkert sätt och utan fysisk kontakt.

– I takt med utvecklingen av coronaepidemin har vi sett en kraftig ökning i efterfrågan av digitala betalningsmetoder som är anpassade för nya kundbeteenden som uppstår när människor gärna vill undvika fysiskt kontakt med betalterminaler. Vi lanserar därför QR-koder för att förenkla användningen av säkra kontaktfria betalningar. Och för att fortsätta stötta våra handlare avstår PayPal från transaktionsavgifterna vid all försäljning som görs med QR-koder fram till och med den 13 september 2020, säger Jonas Breding, Nordenchef på PayPal.

Att använda QR-kodfunktionen i PayPal-appen är ett snabbt och säkert sätt att genomföra en transaktion.

Vid försäljning på ett café kan försäljaren exempelvis skriva ut en QR-kod, eller ha den på en skärm, och placera den lättillgängligt så att kunderna kan skanna koden, skriva in beloppet i appen och på så sätt betala direkt. Kunden öppnar PayPal-appen, klickar på ”skicka” och trycker på QR-kodsymbolen i det övre högra hörnet. Kameran slås då igång så att QR-koden kan läsas av. Kunden följer sedan de efterföljande anvisningarna för att slutföra transaktionen. Detta eliminerar helt den fysiska kontakten mellan en betalterminal och kund vid betalningstillfället.

Försäljare kan skapa Paypal-genererade QR-koder genom att följa instruktionerna här.

PayPal lanserar funktionen på 28 marknader runt om i världen: Australien, Belgien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Hong Kong, Irland, Italien, Kanada, Lettland, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Portugal, Schweiz, Slovenien, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, USA och Österrike.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>