PATRIZIA förvärvar bostadsfastighet i Storstockholm för cirka 650 miljoner kronor

Fastighetsbolaget PATRIZIA har signerat avtal om förvärv av en bostadsfastighet i Vegastaden i Haninge med en totalyta om 10 600 kvadratmeter.

PATRIZIA förvärvar bostadsfastighet i Storstockholm för cirka 650 miljoner kronor 1
Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management, PATRIZIA Sverige

Goda förbindelser med pendeltågsstation innebär en restid till Stockholms centrum under halvtimmen. PATRIZIAs förvaltade tillgångar (AUM) i Norden uppgår för närvarande till cirka 17 miljarder kronor.

PATRIZIA har förvärvat bostadsfastigheten av Scandinavian Property Group (SPG). Fastigheten består av 189 moderna lägenheter i två byggnader samt en kommersiell enhet på bottenvåningen som hyrs ut till ICA. Byggnaden kommer att vara färdigställd i januari 2022.

Vegastaden är ett blomstrande område 18 kilometer söder om Stockholm. Kollektivtrafik knyter samman området med Stockholms centrum på mindre än en halvtimme med tåg. I närområdet finns Länna Köpcentrum och Port 73 med omfattande utbud av butiker och fritidsaktiviteter.

–Vi fick möjlighet att förvärva en högkvalitativ modern tillgång med bra kollektivförbindelser som innebär enkel och bekväm tillgång till centrala Stockholm, säger Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management, PATRIZIA Sverige. Vegastaden har ett utmärkt läge och vi fortsätter att leta efter nya möjligheter i Sverige.

–PATRIZIA är en ledare inom bostadssektorn och vi ser fram emot ytterligare bostadsaffärer i Sverige, säger Jörg Laue, chef nordiska transaktioner, PATRIZIA. Vi ser bostadsinvesteringar som en säker tillgång vilka levererar en stabil avkastning till våra investerare.