Hem Nyheter Palo Alto Networks och PwC i samarbete för starkare cyberförsvar

Palo Alto Networks och PwC i samarbete för starkare cyberförsvar

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks och revisions- och konsultföretaget PwC utökar sitt samarbete för att kunna erbjuda kunder hanterade lösningar för att upptäcka och möta cyberhot (Managed Detection and Response, förkortat MDR).

Palo Alto Networks och PwC i samarbete för starkare cyberförsvar 3I det nya erbjudandet kombineras PwC:s tjänster för att stödja verksamheter med detektering, hantering och respons vid hot och incidenter med användande av Cortex XDR från Palo Alto Networks. Cortex XDR är en säkerhetsplattform som med hjälp av artificiell intelligens erbjuder automatiserad samordning av företags lösningar för att hindra och bemöta intrång.

För kunder innebär kombinationen att specialiserade säkerhetsteam nu kommer att kunna upptäcka och möta angrepp bara minuter efter att de inträffar, samtidigt som tiden som personal i en organisation måste ägna till orkestrering av säkerhetsarbete kan minskas med upp till 90 procent.

”En förändrad hotbild tvingar verksamheter att se över hur de hanterar sitt säkerhethetsarbete,” säger Christina Richmond, VP för analys av global cybersäkerhet på IDC. ”Det banar väg för lösningar där teknik för att möta säkerhetshot också kombineras med hantering av dessa hot när angrepp sker.”

Genom att använda (MDR) från PwC kan både stora och små kunder dra nytta av en samlad expertis med tusentals timmars erfarenhet av att hantera och agera på hot. När dessa experter nu får möjlighet att använda Cortex XDR i sitt arbete så tas förmågan att upptäcka, spåra och möta hot till nya nivåer. Med plattformen Cortex XDR orkestreras säkerhetsarbetet i en gemensam arkitektur för klienter, nätverk, molntjänster och tredjeparts-program så att ett integrerat och mer heltäckande skydd kan uppnås.

”Vår nära relation med kunder gör att vi förstår deras behov och utmaningar. Det är insikter vi har använt för att utforma denna lösning tillsammans med Palo Alto Networks. Covid-19, med ökande distansarbete, har ökat sårbarheten för cyberattacker hos många företag och organisationer. Våra säkerhetsteam har redan upptäckt och mött ett antal attacker som försöker utnyttja dessa sårbarheter. Vårt samarbete med Palo Alto Networks fokuserar på att stoppa dessa attacker,” säger Colin Slater, cybersäkerhetsexpert på PwC i Storbritannien.

”Vi är mycket glada för detta utökade samarbete med PwC där kunder erbjuds unika fördelar genom kombinationen av säkerhetsexperter för rådgivning och analys från PwC (MDR) som använder Cortex XDR med artificiell intelligens för att snabbare upptäcka, stoppa och spåra hot oavsett var i företagets infrastruktur de dyker upp, säger Shailesh Rao, VP och ansvarig för Cortex på Palo Alto Networks.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>