Osynlig vinner attraktivt ramavtal i Sundsvalls kommuns upphandling om framåtlutande teknologier

UX-byrån Osynlig och kodlabbet Prototyp har skrivit ramavtal med Sundsvalls kommun om att utforska, testa och införa framåtlutande teknologier för en smartare framtida välfärd.

Osynlig vinner attraktivt ramavtal i Sundsvalls kommuns upphandling om framåtlutande teknologier 1Vi är en av åtta leverantörer som fått tilldelning i kommunens upphandling.

– Vi är glada över att få möjligheten att vara med och skapa framtidens välfärd i vår hemstad Sundsvall. På Osynlig sätter vi användaren, människan, i centrum för designprocessen för att utveckla lösningar som ger nytta och skapar värde. Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med Sundsvalls kommun utforska och testa ny teknik som kommer Sundsvallsborna till nytta, säger Linda Maresch Bergström, COO och chef för Osynligs kontor i Sundsvall.

Via ramavtalet vill Sundsvalls kommun tillsammans med leverantörer med spetskompetens inom innovation och ny teknik kunna utforska, testa och skala upp nya framåtlutande teknologier. Avropen kommer att ske genom en förnyad konkurrensutsättning där alla leverantörer kan föreslå hur en aktuell utmaning ska tacklas i form av en Proof of Concept (POC). Efter genomförd POC tas beslut om eventuell uppskalning.

Nytt strategiskt samarbete med Prototyp

I upphandlingen har Osynlig valt att samarbeta med det digitala kodlabbet Prototyp. Osynlig står för expertis kring innovation, användarcentrerad design och koncept samt user research. Prototyp står för kompetens kring Proof of Concept (POC), ny teknik som AI, AR och IoT samt uppskalning.

– I en POC ser vi att det finns tre viktiga frågor att besvara: om konceptet löser ett riktigt problem och efterfrågas av människor, om det är tekniskt genomförbart samt om det är genomförbart ur organisationens perspektiv. Tillsammans har Osynlig och Prototyp spetskompetens inom alla tre delar och kan ta oss an utmaningarna på allra bästa sätt, säger Linus Lennstrand, VD på Osynlig.

Ramavtalsperioden är på två år med möjlighet till förlängning i ytterligare 1+1 år. Prototyp är underleverantör till Osynlig i ramavtalet.