Oskarshamn väljer Vismas digitala stöd för HR, lön och bemanning
Hem Nyheter Oskarshamns kommun väljer Vismas digitala stöd för HR, lön och bemanning

Oskarshamns kommun väljer Vismas digitala stöd för HR, lön och bemanning

Publicerat av: Redaktionen

Oskarshamns kommun har tecknat avtal för Vismas marknadsledande publika helhetslösning som ökar automationen och förbättrar processerna inom HR, lön och bemanning.

– Vi har en utmanande framtid, men där vi ser att en automatisering och digitalisering av lön och HR kan hjälpa verksamheterna att nå deras mål, säger Monica Bergh, HR-chef i Oskarshamns kommun.

Oskarshamns kommun har tecknat ett avtal med Visma som innebär ett stort steg närmare målet att jobba mer digitalt och med hög grad av automation. Vismas publika svit, uppbyggd runt HR- och lönesystemet Personec P samt bemanningssystemet Medvind WFM, är en helhetslösning för alla faser – från rekrytering, anställning och lön till bemanning, utveckling och avslut.

Heltid som norm gav Oskarshamns kommun behov av förbättrat stöd och anledning att kartlägga nuläget för ett 50-tal processer kopplade till anställning, bemanningsplanering och lön. Det gedigna arbetet låg sedan till grund för upphandlingens kravställan som angav en målbild för processerna, snarare än preciserade krav på exakta arbetssätt.

Oskarshamn väljer Vismas digitala stöd för HR, lön och bemanning– Digitalisering kräver att kommuner vågar testa nytt. Det räcker inte med att förfina det man alltid har gjort. Jag hoppas att fler anammar ett upphandlingsförfarande som öppnar upp för presentation av nya tekniska möjligheter. Just nu befinner vi oss i en spännande utvecklingsfas. Ny teknik som AI och maskininlärning kommer att ge Oskarshamn och andra kommuner än större möjligheter framöver, säger Marie Ceder, vd Visma PubliTech.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>