Ordna Bolån ska bli ett Hemnet för bolån
Hem Fastigheter Ordna Bolån ska bli ett Hemnet för bolån

Ordna Bolån ska bli ett Hemnet för bolån

Publicerat av: Redaktionen

Idag öppnar Ordna Bolån, Sveriges nya mötesplats för bolånekunder och banker.

Företaget ägs av Svensk Fastighetsförmedling men är en oberoende digital tjänst där bolånekunder enkelt får hjälp med lånelöften och bolån från anslutna banker.

Ordna Bolån möjliggör ett nytt sätt för banker och kunder att interagera som förenklar processerna kring bolån – i synnerhet i samband med bostadsköp. Ordnabolan.se ska bli marknadens självklara mötesplats där kunden enkelt skapar en ansökan som kläs på med olika datorkällor för att direkt kunna skickas till varje ansluten bank via en integrerad plattform. Om kunden har någon fråga finns snabb personlig service bara ett samtal bort. I slutändan kortas handläggningstider ner och därmed också tiden från ansökan till beviljat lån.

– Jag har svårt för krångel. Om jag är kund, då vill jag få hjälp när jag behöver den. Vårt mål med Ordna Bolån är att det ska vara lätt att välja långivare i samband med bostadsköpet. När du har flyttat in i din nya bostad ska du ha en skön känsla kring bolånet, inte dåligt samvete att det blev det första bästa alternativet, eller för att du valde bindningstid på måfå, säger Hemad Razavi, VD på Ordna Bolån.

Ordna Bolån ska bli ett Hemnet för bolån

Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling och Hemad Razavi, VD på Ordna Bolån

– Samtidigt blir det allt svårare för bankerna att nå ut till bolånekunder precis vid köptillfället; det kräver distribution, tid och resurser. Vi hjälper banken med kundanskaffning, tar över den första tidskrävande kontakten och matchar rätt kunder med rätt långivare. Ordna Bolån blir länken mellan låntagare och långivare, fortsätter Hemad Razavi, VD på Ordna Bolån.

2020 förvärvade Svensk Fastighetsförmedling majoriteten av bolaget som nu får namnet Ordna Bolån och blir Sveriges ledande digitala tjänst för bolån. Förvärvet är ett led i Svensk Fastighetsförmedlings strategi att bredda erbjudandet och utveckla nya tjänster kopplat till boende.

– Svensk Fastighetsförmedling har en lång historia av innovationer. Vi var med och grundade Hemnet 1998 som idag är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av bostäder. Nu är vår ambition med Ordna Bolån att skapa en lika självklar mötesplats när det gäller bolån. Vi gör det här för att vara en del av ett hållbart boendeliv, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största oberoende bostadsförmedlare med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare över hela landet. 2020 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling runt 30 000 bostäder till ett värde av omkring 80 miljarder kronor.

– Det är en styrka att vi har Sveriges största oberoende fastighetsmäklare, Svensk Fastighetsförmedling, i ryggen med sin distribution över hela Sverige. Ordna Bolån är oberoende i den bemärkelsen och inte knutet till någon mäklare eller enskild bank, säger Hemad Razavi, VD på Ordna Bolån.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>