Orange Business Services samarbetar med Additiv för molnbaserad förmögenhetsförvaltning

Orange Business Services och Additiv, en expert på digitala lösningar för finansmarknaden, samarbetar och erbjuder en digital förmögenhetsförvaltningstjänst till finansiella institutioner.

Det molnbaserade erbjudandet kommer automatisera förmögenhetsförvaltning och adressera den stora efterfrågan på digitala finansiella tjänster från kunder och det växande behovet av att minska driftkostnaderna hos många finansiella institutioner.

Additivs nuvarande tjänster för förmögenhetsförvaltning erbjuds nu som tjänst på en SaaS-plattform. Det innebär att dessa tjänster enkelt kan anslutas till finansiella organisationers befintliga system.

Tjänsterna inom förmögenhetsförvaltning är baserade på generation fyra av Additivs modulära Digital Finance Suite (DFS 4.0), avsedd för digitalisering av nya och befintliga affärssegment. Produkterna som tjänst (SaaS) består av lösningar som inte kräver någon anpassning, såsom robotrådgivare, dashboards för klient- och rådgivning samt portföljhanteringslösningar.

Automatisering skapar framtidens lösningar inom förmögenhetsförvaltning

Den innovativa tjänsten riktar sig till finanssektorns krav på att kunna lagra data i molnet men samtidigt lokalt i ursprungslandet. Detta uppnås genom Orange Business Services starka moln-, datalagrings, uppkopplings- och säkerhetskapacitet på global nivå.

Additivs tjänster inom förmögenhetsförvaltning erbjuder ett brett utbud av konfigurationsmöjligheter för att skapa en skräddarsydd lösning.

Tjänsten kommer att rullas ut i Europa, Mellanöstern, Afrika och Asien och Stillahavsområdet baserade på Orange Cloud-plattformar.

  • Genom att samarbeta med Orange Business Services kan vi erbjuda finansiella institutioner ett snabbt och säkert sätt att utnyttja denna nya möjligheten på marknaden, samtidigt som kundens upplevelse förbättras och kostnaderna reduceras, säger Michael Stemmle, grundare av och VD på Additiv med huvudkontor i Zürich. Genom den gemensamma plattformen har kunder tillgång till Additivs Digital Finance Suite, inklusive deras globala ekosystem av partners, såsom Saxo Bank, som erbjuder kundadministration, verkställande och depåtjänster med tillgång till 35 000 finansiella instrument över åtta tillgångsklasser.
  • Vår molnplattform med hög säkerhet ger Additiv ett smart och effektivt sätt för finansiella institutioner att ansluta ett produktsortiment för olika produkter och kartlägga och analysera data för att ge värdefull kundinsikt. Det kommer att göra den digitala hanteringen av förmögenhetsförvaltningen enklare och bekvämare, vilket kommer att bredda attraktionskraften av förmögenhetsförvaltning, säger Helmut Reisinger, VD, Orange Business Services.
  • Finansiella institutioner är redo att dra nytta av detta unika erbjudande som för första gången kombinerar styrkan hos en global tjänsteleverantör med de ledande finansiella lösningarna från Additiv. Orange har lyssnat på de framväxande kundkraven inom finanssektorn och har uppfyllt lokala krav på regelefterlevnad. Tillsammans ökar detta företagens förmågor, erbjudanden och tjänster på global nivå och ger finanssektorn nya digitala tjänster för deras differentiering, säger Martin Kull, VD, Orange Business Services Switzerland och sponsor av partnerskapet med Additiv.

Orange Group är redan en etablerad aktör på marknaden för finansiella tjänster. Orange Money, lanserat 2008, kopplar ihop ett mobilkonto till ett Orange-mobilnummer för att möta kundernas behov i Mellanöstern och Afrika där transaktioner utförs i kontanter. Orange var den första mobiloperatören som lanserade kontaktfria kontanta betalningar i Europa. År 2017 lanserades Orange Bank i Frankrike.