Nytt samarbetsavtal med Rippel stärker CGI´s erbjudande inom betallösningar
Hem NyheterE-handel Nytt samarbetsavtal med Rippel stärker CGI´s erbjudande inom betallösningar

Nytt samarbetsavtal med Rippel stärker CGI´s erbjudande inom betallösningar

Publicerat av: Redaktionen

valuj9krhvuyz1ycjp3k

CGI har tecknat ett nytt samarbetsavtal med San Fransisco-baserade företaget Ripplesom syftar till att komplettera CGI´s erbjudande inom området för betallösningar. Ripples teknologi och innovativa tjänster för bland annat internationella och nationella betalningar blir ett strategiskt komplement till CGI´s befintliga erbjudande inom finansiella tjänster.

CGI är en ledande aktör av att modernisera tjänster inom betalområdet och erbjuder heltäckande lösningar inom områden som Payment Hubs, hantering av finansiella meddelanden, likviditetshantering samt filtrering av betaltransaktioner. Avsikten med samarbetsavtalet är att tillföra kompletterande funktioner till CGI’s befintliga portfölj, genom att integrera Ripple’s distribuerade teknologi för den finansiella sektorn.

  • Vi är glada och förväntansfulla över samarbetet med CGI som har arbetat med de ledande globala bankerna för att driva utveckling och innovation i årtionden, säger Chris Larsen Ripple´s VD och grundare. Tillsammans kommer vi att förse bankerna med en ny infrastruktur för att kunna avveckla internationella betalningar såväl som nationella betalningar direkt med en full transparens och förutsägbarhet till den lägsta möjliga totalkostnaden. Vi ser fram emot detta nästa steg i utvecklingen inom banking, som vi tror visar vägen för ”Internet of Value”, där ”Value” kommer att röra sig lika fritt som informationsflödet gör på webben idag.
    Vi är mycket glada för samarbetsavtalet med Ripple säger Magnus Lagercrantz, Director Financial Services, CGI Sverige, Detta är en naturlig utvecklig av det arbete som CGI Sverige tidigare under flera år har gjort inom ”Blockchain” och kryptovalutor. Det ska bli spännande att tillsammans med de svenska bankerna undersöka på vilket sätt som de bäst kan tillgodogöra sig de intressanta möjligheter som detta samarbete öppnar upp.

CGI är en ledande leverantör av IT-tjänster till den finansiella sektorn. Över 16 000 konsulter och specialister samarbetar med kunder över hela världen inklusive 23 av de 25 ledande bankerna i USA och 21 av de 25 ledande bankerna i Europa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>