Nytt Epicenter i Helsingfors – nästa steg i nordisk expansion

Epicenter fortsätter den internationella expansionen – i slutet av året slår portarna upp i den finska huvudstaden.

Epicenter Stockholm

Helsingfors ingår i en större satsning på Norden med målet att nå ännu fler snabbväxande digitala bolag i regionen. Internationellt sett är Helsingfors en klart lysande tech-hub som lockat till sig några av Nordens och världens allra mest innovativa och spännande bolag och för Epicenter är Helsingfors därför ett självklart val i expansionen. Epicenter finns sedan tidigare i Stockholm, Amsterdam och öppnar under hösten även i Oslo och en digital plattform i New York (i samarbete med Svensk-amerikanska handelskammaren i New York, SACCNY). Lanseringen i Helsingfors görs i samarbete med finska Ilmarinen.

– Epicenter fortsätter expandera och öppnar nu upp i Helsingfors, vilket innebär en större helhet för alla våra medlemmar. I slutet på året finns vi på fyra nya marknader och kan erbjuda en miljö där medlemskap öppnar upp till fler samarbeten och nya tillväxtmöjligheter. Vi tror stenhårt på Helsingfors och är väldigt glada över att Epicenter kommer att vara en del av de finska framgångarna för start-ups och scale-ups, säger Patrick Mesterton, vd och grundare Epicenter.

Epicenter vänder sig till storföretag som satsar på digital utveckling och till snabbväxande, digitala bolag som redan etablerat sig och är redo att ta nästa steg.

Allt fler tech-bolag tilltalas av möjligheten att verka på en gemensam digital arena och Epicenter erbjuder sina medlemmar en sådan plattform med allt ifrån event, innovationslabb, seminarier och utbildningsprogram till smarta arbetsplatser.

Naava är en av medlemmarna i Epicenter Helsinki. Naava gör smarta växtväggar och valdes förra året till ett av Europas hetaste startup-företag av WIRED, och har i år utsetts till ett av Europas snabbast växande företag av Inc.

– Epicenter erbjuder Naava en helt ny bas på hemmaplan i Helsingfors, varifrån vi kan nå ut med våra nordiska rötter internationellt. Epicenter var ett naturligt val för oss, både eftersom vi sysslar med att skapa miljöer där högpresterande personer kan trivas och växa, och eftersom vi själva vill bli inspirerade. Att ta naturen inomhus och skapa hälsosam luft är en av de största hälso- och byggnadstrenderna i hela världen. Jag är glad att Epicenter ligger i framkant tillsammans med oss, säger Naavas VD och medgrundare Aki Soudunsaari.

I Epicenter Helsinki öppnar samtidigt Hans Välimäki ihop med Arto Rastas tapas-bistron Penélope. Välimäki, som är en av Finlands främsta kockar, vill med Penélope skapa en tillbakalutad hemmakänsla fast med full service. Här erbjuds frukost, lunch, fika och middag mitt i den innovativa miljön för Epicenters medlemmar och gäster.

Andra medlemmar i Epicenter Helsinki är Vake, Industry62/Ugrow och Energia Valmennus. Mot slutet av året öppnar Epicenter på Mikonkatu 9, mitt i centrala Helsingfors.