Nya projekt sänker hinder för grafen
Hem TeknikProduktnyhet Nya projekt sänker hinder för SIO grafen

Nya projekt sänker hinder för SIO grafen

Publicerat av: Redaktionen

Användningen av grafen ökar inom svensk industri.

Nu har fem nya projekt beviljats inom SIO Grafen.

Här ska hinder sänkas genom exempelvis standardisering, nya testbäddar och hållbar produktion.

Grafen kan lösa materialutmaningar inom en mängd svenska industriområden. När det strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen presenterar de senast beviljade projekten ligger tyngdpunkten på att sänka befintliga hinder för ett bredare genomslag på marknaden.

Nya projekt sänker hinder för grafen– Vi är glada över att kunna snabba på svensk grafenutveckling med viktiga projekt. Grafen är ett nytt och hållbart material som behöver viktiga insatser för att nå ut till svensk industri. Med de här projekten ökar förutsättningarna markant, säger Elisabeth Sagström-Bäck, programchef SIO Grafen.

Genom utlysningen ”Hinder och utmaningar för grafeninnovationer” har deltagare som bidrar med lösningar som tar bort eller sänker hinder för grafeninnovation fått medel från Vinnova. Här finns en sammanfattning av projekten: länk.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>