Nya lömska trenden med miljontals bedrägerier med kryptoutpressning dagligen
Hem IT-Finans TrenderKryptovaluta Nya lömska trenden med miljontals bedrägerier med kryptoutpressning

Nya lömska trenden med miljontals bedrägerier med kryptoutpressning

Publicerat av: Redaktionen

Nya lömska trenden med miljontals bedrägerier med kryptoutpressning dagligen.

Cybersäkerhetsexperter på Proofpoint publicerade idag ny forskning rörande de kryptorelaterade attackmetoder som används av cyberkriminella grupper i deras jakt på kryptovaluta och NFT:er, som förra året resulterade i 14 miljarder dollar i ekonomiska förluster, motsvarande cirka 135 miljarder kronor.

  • Proofpoint har observerat cyberbrottslingar som utger sig för att vara populära kryptoplattformar som Binance, Celo och TrustWallet (skärmdump nedan) med falska e-postmeddelanden och falska inloggningssidor ämnade att stjäla inloggningsuppgifter. Senast riktar de sig mot individer med hjälp av en falsk version av NFT-handelsplattformen OpenSea.
  • Dessutom har experter sett överraskande stora volymer av e-postattacker som ämnar lura eller utpressa mottagare på kryptovaluta. För närvarande blockerar Proofpoint i genomsnitt en miljon utpressningsmeddelanden om dagen och upp till två miljoner under dagar med hög trafik.
  • Nya lömska trenden med miljontals bedrägerier med kryptoutpressning dagligenProofpoints experter har också observerat utskick med miljontals mejl som använder den ryska invasionen av Ukraina för att begära kryptovaluta under sken av donationsförfrågningar för att stödja Ukrainas krigsinsats.

– Att cyberkriminella använder kryptovaluta för bedrägerier är inget nytt, men eftersom antagandet av kryptovaluta hos allmänheten växer är det mer troligt att fler faller för bedrägerier med dessa typer av teman.

-Crypto blev mer eller mindre mainstream i samband med årets Superbowl-annonser och kriminella aktörer har utnyttjat den möjligheten för att tjäna snabba pengar. Det finns ingen enklare metod för ekonomisk vinning än olaglig överföring av kryptovaluta, säger Sherrod DeGrippo, ansvarig för säkerhetsforskning på Proofpoint.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>