Hem Säkerhet Ny version av Sophos Intercept X stoppar cyberattacker mot servrar

Ny version av Sophos Intercept X stoppar cyberattacker mot servrar

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Sophos kompletterar sin molntjänst Intercept X för servrar med så kallad Endpoint Detection and Response (EDR).

Ny version av Sophos Intercept X stoppar cyberattacker mot servrar 3Det innebär att användarna nu kan få ett avancerat och automatiserat skydd mot sofistikerade cyberhot som riktas både mot servrar och arbetsstationer.

Med tanke på de stora informationsvärden som ofta finns på en server är de en tacksam måltavla för cyberkriminella. Med en EDR-lösning för servrar går det snabbare att identifiera, analysera och stoppa intrångsförsök. En effektiv EDR-lösning minskar också risken för att cyberkriminella ska kunna kopiera en lyckad attack på en annan del av verksamheten.

Avancerat skydd mot sammansatta attacker

Den nya tjänsten möter utvecklingen där cyberkriminella allt oftare använder en kombination av olika slags skadlig kod och metoder, allt för att kringgå traditionella säkerhetslösningar. Från att främst ha varit ett verktyg för statligt uppbackade hackare är verktygen för att genomföra sammansatta cyberattacker nu tillgängliga för betydligt fler. Sophos erbjuder sedan tidigare EDR för att skydda enskilda arbetsstationer. Genom att erbjuda motsvarande skydd för servrar och hålla samman verktyget i den molnbaserade tjänsten Sophos Central skapas en användarvänlig lösning som inte kräver en egen större IT-avdelning. Samtidigt ger Sophos nya tjänst bättre möjligheter att möta allt hårdare regler och lagstiftning på IT-området.

– I dag är skadlig kod många gånger automatiserad och utformad för att hitta och analysera de svaga punkterna i ett nätverk. Angriparen följer därefter upp med manuella insatser som är väl anpassade för det specifika målet. Med EDR för servrar gör vi det svårare för en angripare att fullfölja och lyckas med den här typen av attacker mot servermiljön, kommenterar Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

– Sophos lösning skiljer sig också från andra genom att vi håller samman allt i en molntjänstbaserad plattform som inte kräver omfattande personalresurser för att fungera och ändå ger ett mycket kvalificerat skydd, fortsätter Per Söderqvist.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>