Ny tjänst för digital signatur: Med Visma Sign får både småföretagare och redovisningsbyråer en smidigare vardag

Visma lanserar en ny digital signeringstjänst som kan användas till alla dokument som kräver signatur, till exempel årsredovisningar, kontrakt, avtal och referenser.

Ny tjänst för digital signatur: Med Visma Sign får både småföretagare och redovisningsbyråer en smidigare vardag 1Med Visma Sign kan både Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer jobba smartare.

– Vi vill att småföretagare och redovisningsbyråer ska kunna lägga sin tid på det de gör bäst – driva och utveckla sina verksamheter. Med Visma Sign får de mer tid över till just det, samtidigt som de slipper bekymra sig över om det är säkert och följer alla de regler som finns, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

Visma lanserar en ny digital signeringstjänst som kan användas till alla dokument som kräver signatur: årsredovisningar, kontrakt, avtal och referenser. Med Visma Sign kan småföretagare eller redovisningsbyråer ladda upp olika dokument för signering samt skicka inbjudan till den eller de som ska skriva under via e-post eller sms.

Den som ska underteckna bekräftar enkelt sin identitet med BankId och när dokumenten väl är signerade och klara, sparas de i sju år i Visma Signs arkiv. Med Visma Sign får man struktur och överblick över både dokument och klienter. Man slipper pappersutskrifter, porto och långa ledtider och får en smartare och smidigare vardag. Väljer man att skicka så kallad säker inbjudan behöver man dessutom inte heller oroa sig för att bryta mot EU:S nya dataskyddsförordning GDPR.

– Fyra av fem jobb i Sverige skapas i små och medelstora företag. Därför måste det vara enkelt att vara småföretagare och på ett smart och smidigt sätt kunna samarbeta med kunder, leverantörer, klienter, sin redovisningsbyrå och sina medarbetare, säger Charlotte von Sydow.