Ny teknik kan förhindra att rånare tar dina pengar via överfall
Hem Teknik Ny teknik kan förhindra att rånare tar dina pengar via överfall

Ny teknik kan förhindra att rånare tar dina pengar via överfall

Publicerat av: Redaktionen

När vi rör oss på stan för att handla eller gå på krogen är det mer och mer sällan vi har kontanter i plånboken.

Plånboken är fylld av kreditkort / debit kort mm. Dessa kort tillsammans med ditt bank id i telefonen öppnar idag dörren till de flesta myndigheter och banker.

Det är på så sätt kriminella personer rånar och utnyttjar människor som är ensamma på stan, på väg hem från krogen  mm.

Detta problem har Safevest tagit fasta på och nu kommit fram till en lösning där detta inte längre kommer att fungera. Det finns numera en lösning som förhindrar att rånarna kommer åt dina pengar via bankomat eller överföring av pengar från konto till konto.

Lösningen är patentsökt och kommer under hösten att erbjudas till bankerna i Norden inklusive företaget Bank Id som är den sammanhållande länken för att öppna ditt bankkonto.

Ny teknik kan förhindra att rånare tar dina pengar via överfallFöreställ dig att du blir rånad en sen kväll. Du blir uppkommen bakifrån – någon håller en kniv mot din rygg och ber dig lämna över ditt bankomatkort – frågan är vad gör du ? Givetvis lämnar du över ditt bankkort och hoppas på det bästa. Nästa fråga rånaren ställer är givetvis vilken PIN kod har du – och även där kommer du att lämna över PIN koden för att rånaren skall kunna fullborda brottet. Rånaren kräver dig också på din telefon för att förhindra att du ringer polisen och larmar om vad som hänt. I nästa ögonblick rusar rånaren ifrån dig till närmaste automat och tömmer dina bankkonto på innehåll.

Det kan också vara så att rånaren tvingar dig att följa med till bankomaten för att säkerställa att du ger honom rätt koder för att öppna ditt bankkonto – du kanske till och med själv får slå in din kod och efter du gjort det så tar rånaren över och länsar ditt konto.

Frågan man ställer sig är givetvis – kan jag förhindra att detta hade kunnat ske ?  Svaret är enkelt – men vår nya teknik kan du både kalla på polis – spärra din konto – och förhindra att pengarna försvinner.

Safevest har idag den enda lösningen på marknaden som bankerna kan få utnyttja. Frågan är väl mest om bankerna vill ha hjälp ?
– samhället och privatpersonerna vill med största sannolikhet ha stopp på rånen. Det psykiska lidandet är enormt och kan få livslånga psykiska problem för den som utsatts för kniv/pistolrån.

Dessutom skall man veta att har du själv lämnat ut koden till rånaren så anser inte banken att du varit aktsam och skyddat din PIN kod vilket i förlängningen kan försvåra ditt motkrav till banken eller försäkringsbolaget att få tillbaka pengarna efter fullbordat rån.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>