Ny plattform gör sparande enkelt för en ny generation

Många svenskar känner en oro när det orangea kuvertet dimper ned i brevlådan.

Daniel Aarenstrup, Vd och medgrundare, Savr.

Att investera smart upplevs som svårt och tidskrävande och många vill spara inför framtiden, men vet inte hur. Just det har sparplattformen SAVR.com tagit fasta på i sin nya webbtjänst för långsiktigt månadssparande.

SAVR.com bygger på en tanke om att alla ska kunna spara inför framtiden, utan att behöva sätta sig in i aktier, fonder och börsindex. Deras webbtjänst gör det lika enkelt att spara i fonder som på ett bankkonto, men med möjligheten för privatpersoner att få avkastning på sina pengar utan krångel.

— Vi startade SAVR.com efter att många runt oss bett om hjälp med att spara långsiktigt. Det visade sig att det enda alternativ som fanns var att boka ett möte med banken eller lägga ned energi på att lära sig avancerade handelsplattformar, och dagens generation vill se enklare lösningar. Därför skapade vi SAVR.com, ett enkelt sätt att spara för den moderna generationen, säger Daniel Aarenstrup, Vd och medgrundare, Savr.

SAVR.com startade år 2016 och webbtjänsten lanserades i slutet av 2017.

Det enda du behöver göra är att välja hur mycket du vill spara varje månad, resten sköts av fondförvaltaren. Tjänsten erbjuder ett enkelt sätt för privatpersoner att förbättra sin pension och kunna leva det liv man vill även i framtiden.

— Vi har märkt att det finns en del oro i den yngre generationen. Man kommer ut i arbete senare och får kanske inte den pension man tänkt sig. Allt tyder på att det blir allt viktigare att spara långsiktigt, och SAVR.com är ett utmärkt alternativ för de som varken vill lägga ned tid eller energi på att bli experter på börsen, säger Daniel Aarenstrup.

Pengarna som sätts in på SAVR.com placeras av en aktiv förvaltare, vilket innebär att stora resurser läggs på att hitta de mest lönsamma investeringarna. En aktiv förvaltning gör också att det är möjligt att ta hänsyn till hållbarhet och miljö när pengarna placeras. På så sätt blir SAVR.com ett tryggt och enkelt val för de som bryr sig om omvärlden snarare än börsen.