Ny plattform gör aktieanalyser åtkomliga för småsparare
Hem Nyheter Ny plattform gör aktieanalyser åtkomliga för småsparare

Ny plattform gör aktieanalyser åtkomliga för småsparare

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras marknadens mest heltäckande nyhetsapp om bolagsanalyser, som dessutom är kostnadsfri för användarna.

Ny plattform gör aktieanalyser åtkomliga för småsparare

Joacim Olsson, VD på Aktiespararna

Initiativet kommer från Aktiespararna, som tröttnat på att vanliga sparare inte får del av alla de analyser som görs.

– Med Analysappen gör vi aktieanalyser mer tillgängliga, vilket är bra för de sparare som vill läsa på innan de fattar investeringsbeslut och bra för bolagen som därmed indirekt kan få ökad handel i aktien, säger Joacim Olsson, VD på Aktiespararna.

Det produceras en mängd bolagsanalyser som aldrig kommer spararna till del, antingen därför att de inte blir omskrivna av medier eller för att de försvinner i det allmänna nyhetsflödet. Att som aktieintresserad få en samlad bild av vilka analyser som tidigare har gjorts av ett bolag är tidskrävande.

Analysappen har ett nyhetsflöde bestående av en blandning av flashar, notiser och hela bolagsanalyser. Ambitionen är att samla alla bolagsanalyser som finns tillgängliga på den svenska marknaden, vilket innebär att upp till 100 analyser per dag publiceras i någon form. I appen finns även vd-intervjuer för den som vill fördjupa sig mer.

För att underlätta för användarna är analysflödet uppdelat i olika kategorier (medie- och analyshus, Aktiespararnas egna analyser samt uppdragsanalyser) och sökbart. Det är även möjligt att lägga upp en egen bevakning och att få notifikationer när det publiceras en ny analys om ett bolag på bevakningslistan.  – Alltför många sparare baserar sina investeringsbeslut på magkänsla, skvaller och anonyma twitterrådgivare. Min förhoppning är att Analysappen inte bara ska underlätta för dem som redan läser bolagsanalyser utan att den även ska få fler att läsa på lite mer inför ett aktieköp. Lyckas vi med det så är jag nöjd, säger Joacim Olsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>