Ny omgång av ICA Young IT Professionals Program med Sigma Young Talent

I höst välkomnar ICA en ny grupp unga talanger för andra omgången av traineeprogrammet ICA Young IT Professionals Program.

Ny omgång av ICA Young IT Professionals Program med Sigma Young Talent 1
Bilden från vänster: John Sjöberg, Sofie Lundh och Johanna Wiking

Det är en gemensam satsning mellan ICA Gruppen och Sigma Young Talent som rekryterar, stöttar med utbildning och hjälper till att driva programmet.

– Syftet med ICA Young IT Professional Program är att säkra eftertraktad IT kompetens hos oss på ICA. Samarbetet med Sigma innebär att vi både får stöd kring att driva programmet och tillgång till Sigmas stora målgrupp av IT talanger. För ICA innebär detta ett enkelt och effektivt sätt att få in rätt kompetens i vår verksamhet som kommer kunna hjälpa oss i vår offensiva digitaliseringsresa. Vi ser verkligen fram emot att vårt andra program startar till hösten och vi har som ambition att ge våra deltagare en riktig drömstart på deras framtida karriär hos oss på ICA, säger Johanna Wiking på ICA Transformation Office.

Programmet innehåller en rad olika kompetenser så som Business Analysts, Data Engineers, Projektledare, DevOps utvecklare och Azure Specialists. Deltagarna är anställda hos Sigma Young Talent för att efter avslutat program fortsätta sin karriär hos ICA.

– Vi på Sigma Young Talent är glada och stolta över att få starta andra omgången av Young IT Professionals program i samarbete med ICA. Vi ser fram emot att åter igen stötta ICA under deras digitaliseringsresa och vara med att forma deras framtida kompetenser. Ett program är ett utmärkt sätt att attrahera eftertraktad kompetens och få in nya idéer och energi i bolaget, säger John Sjöberg, Business manager på Sigma Young Talent.