Ny CFO på Skandia
Hem Förvärv Ny CFO på Skandia

Ny CFO på Skandia

Publicerat av: Redaktionen

Pia Marions har utsetts till ny CFO i Skandiakoncernen. Pia kommer närmast från motsvarande roll på Folksam.

pia-marions

Pia Marions, CFO i Skandiakoncernen

I sin nya roll kommer Pia rapportera till koncernchef Frans Lindelöw och ingå i koncernledningen. I samband med att Pia Marions tillträder, avgår den tidigare CFO:n Marek Rydén.

Pia Marions har mångårig erfarenhet av arbete inom försäkrings- och finansbranschen. Bland tidigare arbetsgivare återfinns Länsförsäkringar Liv, Royal Bank of Scotland och Finansinspektionen. Hon har också varit verksam som CFO på Carnegie 2010-2014. Även Skandia hör till hennes tidigare arbetsgivare där hon under åren 2002-2006 var CFO på Skandia Liv. Pia Marions är civilekonom med lång erfarenhet från en rad områden inom ekonomi och finans, inklusive arbete som auktoriserad revisor hos Arthur Andersen i Sverige och New York.

– Vi är i full färd med att stärka Skandia som ledande livbolag, och jag ser fram emot att få göra det i nära samarbete med Pia Marions. Vi har ett gynnsamt läge och jag ser fram emot att utveckla och stärka Skandias position tillsammans med Pia, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia.

Pia Marions tillträder den 10 april och kommenterar utnämningen så här:

– Det har hänt många spännande saker på Skandia sedan bolaget klippte banden med Old Mutual och ombildade sig till ett ömsesidigt bolag. Idag finns helt andra förutsättningar att utveckla verksamheten, där kundnytta och affärsmässighet är i centrum. Att få vara med och bidra på den resan är lockande, och ett tungt skäl till att jag nu tar steget till Skandia.   

I samband med att Pia tackat ja till uppdraget på Skandia kommer nuvarande CFO:n Marek Rydén att avgå som CFO på Skandia. Marek överlämnar CFO-rollen 1 november till Elsa Stattin, idag vice CFO på Skandia, och lämnar koncernen vid årsskiftet.

– Jag tackar för Mareks bidrag under hans många år på Skandia. Han har varit en mycket central person för vår verksamhet, och Marek har följt Skandia genom många faser och starkt bidragit till det bolag vi är idag. Nu tar vi nästa steg i Skandias utveckling, och då är det också naturligt att det får konsekvenser för hur jag utformar Skandias ledningsgrupp. Mareks lojalitet till Skandia, liksom hans kompetens inom financeområdet, är oomtvistad och jag önskar honom lycka till framöver, säger Frans Lindelöw.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>