Ny accelerator ska hjälpa tech scale-ups att etablera sig i Afrika
Hem Nyheter Ny accelerator ska hjälpa europeiska tech scale-ups att etablera sig i Afrika

Ny accelerator ska hjälpa europeiska tech scale-ups att etablera sig i Afrika

Publicerat av: Redaktionen

Partech lanserar Chapter54, den första acceleratorn med fokus på europeiska scale-ups som vill expandera till Afrika.

Det globala tech-investmentbolaget Partech lanserar nu Chapter54, det första acceleratorprogrammet för europeiska scale-ups som vill expandera till afrikanska marknader.

Ny accelerator ska hjälpa tech scale-ups att etablera sig i Afrika

Vincent Previ

Programmet är utformat av Partech Shaker, Partechs innovationsdel, och sponsras av den tyska banken KfW på uppdrag av det tyska ministeriet för ekonomisk utveckling, med syfte att stödja tillväxt och skapa sysselsättning i Afrika.

Afrika har en ung befolkning och ett snabbt växande tekniskt ekosystem, vilket medför en stor tillväxtpotential för europeiska scale-ups. Erfarenheten från scale-ups som redan är aktiva i Afrika visar att det krävs marknadsexpertis, lokala affärsnätverk och tillgång till lokala talanger för att lyckas med sin satsning. Det är här Chapter54 kommer in i bilden.

Chapter54 är utformat för europeiska tech scale-ups som vill ta sig in på afrikanska marknader. Det skräddarsydda programmet bidrar med ett nätverk av mentorer, talare samt andra fördelar. Programmet drivs av det globala investeringsföretaget Partech via innovationsdelen Partech Shaker.

Chapter54 är ett program på upp till 8 månader, och är:
 • Aktiefritt och öppet för alla europeiska scale-ups
 • Branschoberoende
 • Fokuserat på att anpassa verksamhetsmodeller och go-to-market-strategier till den lokala spelplanen
 • Hänsynsfullt till den arbetsbelastning som scale-ups har

Partech har medarbetare och investeringar i såväl Europa som i Afrika (15 investeringar är redan gjorda i 9 afrikanska länder). Företaget har skapat ett starkt ekosystem för entreprenörer och toppchefer som vill ge sig in på den afrikanska marknaden.

 • Tack vare sin starka ställning inom de europeiska och afrikanska tech-branscherna, är Partech Shaker en utmärkt partner för europeiska scale-ups som vill investera i Afrika, säger Dr. Jan Martin Witte, Director Global Equity and Funds på KfW.
Med Chapter54 får utvalda scale-ups tillgång till:
 • Ett dussintal av dedikerade arbetssessioner med experter från ett noga utvalt nätverk av cirka 50 mentorer med praktisk erfarenhet av Afrika, exempelvis försäljningschefer, logistikchefer och landschefer.
 • Unika keynotes kring afrikanska verksamhetsmodeller, framgångshistorier och analyser av så kallade post-mortems.
 • Trygga soft landing-lösningar tack vare partnerskap med de mest relevanta aktörerna på kontinenten.
 • Speciellt framtagna förmåner för att förbereda för marknadsinträdet i Afrika.
 • Företag kanske har fantastisk teknik och stora framgångar i Europa, men Afrikasatsningar kräver särskilda lösningar för rekrytering, driva verksamheten, försäljning och skapandet av partnerskap. Det är därför Chapter54 är ett program ”av doers, med doers, för doers” säger Vincent Previ, VD på Chapter54.
För intresserade företag är det följande datum relevanta:
 • 7 februari 2022: ansökningen öppnas
 • 5 mars 2022: ansökningen stängs
 • 9 mars 2022, 2022: tillkännagivande av de scale-ups som valts ut
 • April 2022: Själva programmet startar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>