Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform
Hem PARTNERZONENUTANIX Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform

Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform

Publicerat av: Redaktionen

[FINANSPARTNER] Nutanix, ledande leverantör av lösningar för hybrid- och multimoln, lanserar nya hybridmolntjänster för ostrukturerad datalagring, Objects och Files.

Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform

Rajiv Mirani, teknikchef på Nutanix.

Med dessa avancerade funktioner kan Nutanix-kunder nu distribuera en lättanvänd och skalbar lagringsstruktur i sina olika molnmiljöer.

Deras datahantering blir enklare och de hanterar kostnader effektivare, i en mer utvecklad hybridmolnmiljö.

Dessa lagringsinriktade förbättringar bygger på nyss lanserade Nutanix Clusters som stödjer Nutanix hyperkonvergerade infrastrukturmjukvara som körs i AWS och, med tiden, Microsoft Azure.

Tekniken utvecklas oavbrutet för alla moln enligt en gemensam modell. IT-avdelningar och företag kan alltså köra alla sina applikationer i den typ av moln de föredrar.

“Runt om i världen går IT-avdelningar snabbt över till hybridmiljöer. De vill ha teknik som hjälper dem med övergången, de vill hantera olika typer av teknik och förenkla det dagliga arbetet”, säger Rajiv Mirani, teknikchef på Nutanix.

“Nyligen utvecklade vi vår hyperkonvergerade infrastruktur Nutanix Clusters för publika moln att erbjuda precis det. Nu ligger fokus på att förstärka den övergripande plattformen genom att göra den enklare att använda i olika molnmiljöer.”

De nya funktionerna erbjuder:

  • Uppdelning av molnet för att lagra Objects. Med Nutanix Objects går det nu att sektionera objektdata i ett S3-kompatibelt objektlager, inklusive molnlagring som AWS S3. Kunderna kan sänka sina kostnader för lagring och arkivering för lång tid genom att utnyttja infrastrukturen i publika moln. Den nya intelligenta nivåindelningen förbättrar också hanteringen av data I olika moln genom hela dess livscykel. Samtidigt behålls synlighet och kontroll när metadata sparas lokalt för enklare sökning och hämtning. Kunder kan använda vilket S3-kompatibelt mål som helst som Nutanix-objekt.

 

  • Fillagring i hybridmolnet. Nutanix Files är nu allmänt tillgänglig att köras i publika moln genom Nutanix Clusters. Nutanix Files är en lösning för fillagring i hybridmoln. Den ger en enhetlig upplevelse och förenklad hantering i en enda vy, i olika distributionsfaser och platser i molnet, vid olika kontor och datacenter. Kunderna får den flexibilitet som behövs för att välja det rätta molnet samt enkel skalbarhet och bättre kontroll över fillagring i hybridmoln.

 

  • Förenklad katastrofåterställning. Nutanix Objects och Files förbättrar återställandet av förstörda data, (recovery point objective, RPO). Data är alltid åtkomliga i olika datacenter och moln även om en katastrof inträffar. Objects erbjuder nu strömmande replikering med en RPO på bara några sekunder. Det är till särskild hjälp vid avgränsade datakörningar som använder S3 för primär lagring. Därmed kan företag avgränsa sina affärskritiska applikationer och se till att verksamheten undviker avbrott. Dessutom ger Nutanix Files nu support för RPO upp till en minut jämfört med som tidigare en timme. Det är en påtaglig förbättring särskilt vid körning av företagsapplikationer med NFS och SMB som slutpunkter.

”När nu större företag brottas med sin digitalisering och börjar använda hybridmoln behöver de lösningar som hjälper dem på vägen. Vad de främst behöver är enkelhet och likvärdighet i alla sina installationer, i alla moln”, säger Eric Burgener, forskningschef för Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group vid IDC. “En lösning som ger en enda enhetlig upplevelse för dataåtkomst överallt, som den Nutanix nu erbjuder med Files och Objects, blir rätt lösning för många företag.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>