Nutanix .NEXT 2020
Hem PARTNERZONENUTANIX Nutanix .NEXT 2020

Nutanix .NEXT 2020

Publicerat av: Redaktionen

[FINANSPARTNER] Trots att årets .NEXT till slut blev ett digitalt event så var uppslutningen enorm och flera av sessionerna var fulla. Dessutom presenterades den största förändringen och förbättringen för parterns någonsin.

Nutanix .NEXT 2020 3För att få en bättre insikt i dessa förändringar som symboliserar lite av det nya, det framtida Nutanix, ett Nutanix där partners har gått från extremt viktiga till en allt närmare del i Nutanix Ecosystem så har IT-Finans pratat med Cyril VanAgt, kanalchef, EMEA, på Nutanix.

Med fokus på det enkla

Cyril har en teknisk bakgrund och har jobbat med presale i dryga 14 år. Sedan 2014 är dock på Nutnix där han under tiden som han varit kanalchef för södra Europa byggt upp det mest inom EMEA, ett område som nu till fullo ligger under hans ansvar.

 • Nutanix har alltid varit ett partnerföretag och vi skulle aldrig ha nått dit vi har nått och blivit den succé som Nutanix faktiskt är utan partners, berättar Cyril.
 • Tidigare arbetade vi på ett mer traditionellt sätt med ett program som mer eller mindre likande de flesta andra. Men under de senaste sex månaderna har vi jobbar hårt att gör om ALLT och det nya Elevate Programmet kommer att ha tre fokusområden:
  – Enkelheten: vårt nya program kommer att fungera på samma sätt som gjort Nutanix till vad det är idag – nämligen enkelhet inom allt.
  – Förutsägbarhet: med vårt nya program kommer partners direkt att kunna veta vad som kommer att hända och hur de står sig mot konkurrenter på ett mycket klart och tydligt sätt. Så fort en partner reggat sig så får han/hon en tydlig bild på vad detta partnerskap kommer att ge. Det går även att direkt jämföra med andra och hur mycket mer arbete som de måste lägga ner för att nå nästa nivå. Vi ser här även en tydlig förbättring inom hur Nutanix skyddar sina partners där vi slussar potentiella kunder till de partners som vi vet passar bäst för olika case. Detta gör även att partners inte slås sinsemellan.
  – Lönsamheten: här har vi gjort om MYCKET med mer återkoppling till våra partners som kommer att få en helt ny nivå av lönsamhet. Desto mer partners satsar på oss desto mer kommer vi att ge tillbaka till dem och detta kommer att vara väldigt tydligt. När en partner tecknar ett avtal med en kund så får de en grundåterkoppling baserad på avtalet. Denna kommer nu att sträcka sig längre än ett år och kommer i grova drag totalt ha dubblerats jämfört med tidigare modell.
 • För att göra allt väldigt enkelt, precis om allt annat med Nutanix, så hade vi tidigare flera olika program med olika inriktningar. Dessa blir nu till ETT program som omfattar alla tidigare delar och detta program heter ELEVATE.
  inom detta så får alla samma produkter, support och markandsmaterial med mera. Vi tillför sedan en mängd olika automationslösningar för vår partners vilket kommer att göra allt så mycket enklare. Även partnerportalen i sig har fått sig ett rejält lyft och blir mycket enklare att använda och hitta på. Den har nästan blivit som Prism – One Click to get al things done.

Nivåer och fördelar

För att göra det hela så tydligt som möjligt så ska vi titta lite närmare på Nutanix tre olika partnernivåer innebär. Som grund hittar vi Authorized Partner. Detta blir alla som väljer att bli partner till Nutanix och kräver i princip ingenting. Ovanför denna så kommer i följd Cloud Professional och vidare Cloud Champion. För att jämföra dessa med tidigare programgrupper så kommer flytten till det nya partnerprogrammet att se ut som följande:

 • Master partners: Denna grupp har till den 31a juli 2021 på sig för att komplettera med eventuella certifieringar för att gå över till Cloud Champion.
 • Scaler partners: Denna grupp har till den 31a juli 2021 på sig för att komplettera med eventuella certifieringar för att gå över till Cloud Professional.
 • Pioneer partners och Provisional Pioneers: Denna grupp går över till Authorized Partner och har fram till 31a januari 2021 för att ta nödvändiga certifieringar för att bli Cloud Professional.
 • Registered partners: Denna grupp går över till Authorized Partner.

Nutanix .NEXT 2020 4Samtliga av dessa nivåer får en grund i vad som kallas för Performance+ som ger dem prisfördelar. Dessutom så får de tillgång till den nya partnerportalen. Professional och Champion har sedan ytterligare förmåner vilket bland annat innebär tillgång till XLABs programlicenser, vilket är osupporterade produktversioner som gör det möjligt att testa och dema olika program för enklare in försäljning. Sedan så får de även tillgång till och partner XTRIBE Community. Som extra förmåner så har Champion även en högre parter rabatt och produktportföljs rabatter på utvalda produkter för att lyfta fram några, men som sagts ovan så kan alla partners enkelt följa sin nivå i portalen och tydligt se vad som krävs för nästa nivå.

En mycket trevlig funktion i nya Elevate programmet är Partner Locator vilket är ett lättanvänt sökgränssnitt för slutanvändare. Genom att gå in till denna tjänst så kan slutanvändaren söka på antingen namn eller via karta efter alla Cloud Champion och Cloud Professional partners från Nutanix. När de sedan hittar någon inom sitt närområde så kan de även använda sidan för att direkt se all kontaktinformation.

Vi avrundar denna korta genomgång med en av de roligaste nyheterna i form av Newt. Detta är Nutanix nya digitala assistent som via en ny AI motor hjälper partnerns med alla typer av frågor.

 • För att kort summera nya Elevate partnerprogram så fokuserar vi på enkelhet, pålitlighet, transformativ och lönsamhet där vi byggt för morgondagen men som ger framgång idag, avslutar Cyril.

För mer information om Nutanix partnerprogram, besök: https://www.nutanix.com/partners

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>