Nu pantar vi digitalt

I takt med att andra branscher successivt har etablerat sig online har det blivit allt mer populärt att även pantbelåna föremål digitalt.

Nu pantar vi digitalt 1De senaste fem åren har Sefina Pantbank ökat sin försäljning via webben från drygt 10 procent av omsättningen 2013 till att idag stå för en tredjedel.

Begagnathandeln var tidigt ute när det gäller att sälja via nätet. Prognosen för 2018 är att den svenska e-handeln totalt kommer att omsätta 77 miljarder kronor.

– Vi ser en stark ökning för varje år att allt fler av våra kunder föredrar att pantbelåna sina värdeföremål online. Likaså ökar försäljningen av secondhandföremål via webben. Idag är konsumenterna vana att göra det mesta digitalt och att pantbelåna är inget undantag, säger Mathias Stjernlöf, marknadschef på Sefina Pantbank.

I dagsläget är det främst guldföremål som pantbelånas digitalt efter att de värderats och skickats in till Sefina Pantbank. Smycken, armbandsur och tekniska prylar står för den stora försäljningen online.

– Miljömässigt ligger det helt rätt i tiden att fynda på andrahandsmarknaden istället för att köpa nytt. Vi spår en trend i att den digitala pantsättningen och försäljningen kommer fortsätta att öka i takt med att vår målgrupp också föryngras, säger Mathias Stjernlöf.

Lista – vanligaste pantföremålen vi köper online:

  1. Guld- och diamantsmycken
  2. Armbandsur
  3. Teknik såsom telefoner, datorer, stereo, kameror, läsplattor
  4. Glas ock porslin
  5. Accessoarer t.ex. exklusivare väskor
  6. Musikinstrument