Nu lanseras Stockholm FinTech Hub

Nu skapas en fysisk plattform för FinTech-företag som verkar i Sverige. Stockholm FinTech Hub är en oberoende, icke-vinstdrivande innovationshub som öppnar i Q1 2017.

Det övergripande målet är att främja och påskynda utvecklingen av världsledande FinTech, InsurTech och RegTech startups. Bakom initiativet står Matthew Argent, partner BLC Advisors, KPMG, NFT Ventures samt Invest Stockholm.Nu lanseras Stockholm FinTech Hub 1

Intressent för FinTech är stort över hela världen och fortsätter att växa. Sverige har de senaste fem åren haft 18 % av alla investeringar i FinTech-bolag i Europa. Siffrorna visar att Stockholm kontinuerligt drar till sig nästan en femtedel av europeiska FinTech-investeringar. 

Stockholm FinTech Hub är ett initiativ som återspeglar ett samarbete mellan entreprenörer, investerare, företag, och myndigheter med fokus på att utveckla och ge rätt förutsättningar för FinTech-företag. 

”Ekosystemet av FinTech-start-ups och tillväxtföretag i Sverige är ett av världens bästa. Men för att upprätthålla denna höga standard behövs utvecklingen av ett stödjande ekosystem. Vi har några väldigt bra horisontella generella tech-”co-working”-spaces, med mera men vi är nu i det skedet att vi behöver ”vertikala”, specialiserade miljöer så att FinTech-grundare och entreprenörer kan tackla och hantera de förutsättningar som är specifika för just FinTech-sektorn”, säger Matthew Argent, partner BLC Advisors och medgrundare till Stockholm FinTech Hub. 

Tillsammans med KPMG och NFT Ventures kommer Stockholm FinTechs Hubs styrgrupp att bestå av betydelsefulla aktörer från finans- och FinTech-sektorn. Bland annat Invest Stockholm, SynchLaw, samt grundare av framgångsrika FinTech-företag. Fler aktörer kommer att tillkännages inom kort. 

”Stockholm Fintech Hub kommer att bli en inkubator som möjliggör strategiska och viktiga kopplingar mellan start-ups, myndigheter och etablerade finansiella institutioner. Det kommer bli en plats där FinTech-företag kan få stöd genom hela processen, samt även få access till 42 andra FinTech-hubbar över hela världen via samarbetsavtal.” fortsätter Matthew Argent. 

På KPMG har vi gedigen kunskap inom FS-sektorn samt globala samarbeten med Fintech-företag. Vi ser vikten av att Sverige får ett fysiskt centrum för denna snabbt växande sektor och kan bistå våra kunder att identifiera de partnerskap, investeringsmöjligheter eller förvärvsmöjligheter som denna sektor erbjuder. ”säger Kenneth Sörensen, partner och ansvarig för Fintech på KPMG Sverige. 

”Vi stöttar med stolthet denna innovations-hub. Med vår kunskap om, och den erfarenhet vi har från Fintech-sektorn ser vi ser en rad fördelar med att kunna jobba mer proaktivt och med att det finns en uppslutning i branschen, säger Johan Lundberg, Founding Partner & CEO från NFT Ventures. 

I januari 2017 sker den officiella invigningen av Stockholm Fintech Hub. Håll dig uppdaterad på www.stockholmfin.tech